Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών επισημαίνει τις ανατροπές που επιφέρει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των ελευθέρων επαγγελματιών

Αποτέλεσμα εικόνας για ασφαλιστικο 2017  Αποτέλεσμα εικόνας για ασφαλιστικο 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών  επισημαίνει τις ανατροπές που επιφέρει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των ελευθέρων επαγγελματιών. Φορτώνει στην πλάτη χιλιάδων μικρεμπόρων, επαγγελματοβιοτεχνών και ελεύθερων επαγγελματιών το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης σε αξιοπρεπείς παροχές υγείας, πρόνοιας, συνταξιοδότησης.
Το κυβερνητικό νομοσχέδιο εκτινάσσει τις ασφαλιστικές εισφορές για εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους, πολλοί εκ των οποίων καλούνται να καταβάλλουν υπερδιπλάσιες εισφορές ασφάλισης. Το νομοσχέδιο φτωχοποιεί άγρια τους αυτοαπασχολούμενους ζητώντας τους, μαζί με την φορολογία εισοδήματος, να καταβάλλουν σχεδόν το 65% του εισοδήματός τους.
Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι θα αναγκαστούν να «κλείσουν βιβλία», με διπλό όφελος για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Οι κατεστραμμένοι αυτοαπασχολούμενοι αποτελούν ταυτόχρονα
 α) φθηνό εργατικό δυναμικό για τους ομίλους, ενώ β) η καταστροφή τους ανοίγει νέες αγορές για τα μονοπώλια.
Η σύνδεση της παρεχόμενης σύνταξης με τις εισφορές και κατ' επέκταση με το εισόδημα, σε συνδυασμό με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, θα οδηγήσει χιλιάδες από αυτούς που είναι ήδη σε δεινή οικονομική θέση, σε δραματικές μειώσεις των συντάξεων τους και στην αναπόφευκτη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Με δεδομένο το δραστικό περιορισμό των κοινωνικών παροχών, χιλιάδες επαγγελματίες και οι οικογένειές τους θα βρεθούν απροστάτευτοι, έρμαιο κυριολεκτικά στα νύχια των ιδιωτικών εταιριών ασφάλισης. Ειδικά οι μακροχρόνια άνεργοι πλήττονται διπλά. Απ' τη μια υποχρεώνονται να καταβάλλουν τεράστιες εισφορές, απ' την άλλη η σύνταξη που θα έχουν θα είναι πενιχρή.
Οι όποιες ελάχιστες μειώσεις προκύψουν στις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές για ορισμένες κατηγορίες, τις οποίες διαφημίζει η κυβέρνηση, θα είναι κενό γράμμα, αφού η πλειοψηφία  των επαγγελματιών είναι ήδη πνιγμένη στα χρέη χωρίς καμιά δυνατότητα αποπληρωμής, τσακισμένη από τους φόρους και τα χαράτσια, που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ αυτές οι εισφορές θα αντιστοιχούν σε ακόμη χαμηλότερες συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
Η πάλη ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, για δημόσια δωρεάν υγεία περίθαλψη, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, μαζί με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά αποκτά σήμερα χαρακτήρα κατεπείγοντος για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών  καλεί τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους με πραγματικές αγωνιστικές δυνάμεις, να οργανωθούν ώστε να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική αφανισμού μας. Να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα που δεν θα επιτρέψουν την καταστροφή μας.


Υ.Γ. Συνάδελφοι,
Ένα τόσο σοβαρό θέμα που μας αφορά όλους όπως είναι το ασφαλιστικό μας, ούτε υπάρχει επίσημη θέση από κανένα επίσημο κλαδικό φορέα μας. ΟΑΕ και μεγάλα πρωτοβάθμια σωματεία όπως αυτά της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά τελείως αποπροσανατολιστικά και εκεί ασχολούνται μόνο με το θέμα της ονομασίας των καταστημάτων μας , αφήνοντας μια σειρά άλλα θέματα στο απυρόβλητο, βάζοντας στην ουσία πλάτη για το πέρασμα όλων αυτών των μέτρων.
Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να αποδείξουν για το αντίθετο στα λόγια και σε γραπτά τους, που προσπαθούν να μας απαντήσουν. Αλλά εδώ οι πράξεις μιλάνε μόνες τους. Εδώ αφήσανε στην τύχη του το θέμα του επικουρικού μας ταμείου. Τόσα χρήματα πληρωμένα από τις τσέπες των συναδέλφων μας πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδος ( όπου πατρίδα εδώ είναι οι τραπεζίτες και οι μεγαλοκαπιταλιστές ) ενώ εμείς εχθροί αυτής, αφού ουκ ολίγες φορές κατηγορηθήκαμε ότι εμείς φοροδιαφεύγαμε και οδηγήσαμε στο χρέος της χώρας αυτής, χωρίς καμία αντίδραση.

Για το θέμα της κλοπής του ονόματός μας, που φυσικά είναι και αυτό σοβαρό ζήτημα και η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών έχει πάρει θέση από την πρώτη στιγμή, θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση μας για όσα έχουν επακολουθήσει με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου που μας αφορά, καθώς οι εξελίξεις συνεχίζουν να τρέχουν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου