Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ




Αθήνα 30-4-2015
Με αφορμή την Γενική Συνέλευση της ΣΑΑΠΠ και τα όσα ανάφερε σε αυτή ο Γ.Γ. κ Παναγιώτης Σαχινίδης προσπαθώντας να σπιλώσει συνδικαλιστικά εμένα και τον Νίκο Σιδηρόπουλο μην έχοντας να αναφέρει τίποτα άλλο, δηλώνει ότι είναι ύποπτος ο ρόλος μας διότι λέει ψηφίσαμε τον κ. Μούσιο για πρόεδρο της ΟΑΕ μετά τις εκλογές στην σύσταση για σώμα. Κάτι το οποίο πράγματι έγινε αναγνωρίζοντας την καθαρή του νίκη στις εκλογές και μην έχοντας άλλο νόημα οποιασδήποτε άλλης ψήφου μας. Ίσως και λάθος μας πάνω στην συναισθηματική φόρτιση της στιγμής αφού η σύσταση έγινε μετά αμέσως τις εκλογές.
Ζητήσαμε το προεδρείο φυσικά να έχει αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα με συμμετοχή  και από την Αγωνιστική Κίνηση κάτι το οποίο αρνήθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος κ. Μούσιος και οι συνεργάτες του. Προφανώς για δικούς τους λόγους να μην μας έχουν στα πόδια τους για να κάνουν απρόσκοπτοι την δουλειά τους , που δεν είναι άλλη από το να βάζουν πλάτη στο πέρασμα όλων των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν φέρει την κατάστασή μας εδώ μαζί με τα κλαδικά ζητήματα. Δεν γνωρίζουμε την στάση που θα κρατήσουν τώρα με την νέα κυβέρνηση (όχι ότι δεν γνωρίζουμε πραγματικά αλλά δεν είναι της παρούσης) αφού τον κυβερνητικό συνδικαλισμό πια τον λειτουργούν άλλοι μέσα στον κλάδο.
Στις εκλογές της ομοσπονδίας (ΟΑΕ) όμως έγιναν και άλλα τα οποία ο κ. Σαχινίδης ξεχνά ή κάνει πως ξεχνά. Εκεί υπήρχαν δύο ψηφοδέλτια. Αυτό του κ. Μούσιου με την συμμετοχή μερίδας Αθηναίων συναδέλφων και το δικό μας με την υπόλοιπη Αθήνα. Δηλαδή στο ψηφοδέλτιο μας σε επίπεδο συνεργασίας προσχώρησαν και οι εκλεγμένοι από την Αθήνα του συνδυασμού των κ. Χ    Μάνου και Παναγιώτη Σαχινίδη. Κάτι το οποίο έγινε χωρίς την απόλυτη δική μου σύμφωνη γνώμη.
Παρ' όλα αυτά πράγματι πήγαμε στο συνέδριο και στις εκλογές αυτού όπου εκεί φάνηκε μία αλλαγή στάσης αρκετών συναδέλφων να στηρίξουν την Αγωνιστική Κίνηση, το πρόσωπο που έδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα, την σταθερή στάση στις θέσεις της και την διαρκή αγωνιστική διάθεση στην λαίλαπα που έχει έρθει. Δυστυχώς όμως η στάση και η δράση των συναδέλφων της Αθήνας και ιδιαίτερα του κ. Σαχινίδη υπήρξε τροχοπέδη στην άνοδο και άλλο της συμμετοχής μας στο νέο Δ.Σ. αφού αρκετοί συνάδελφοι τελικά κάναν πίσω στην επιλογή τους , συνάδελφοι που είχαν εκλεχτεί από τα σωματεία της επικράτειας. Όλα αυτά δεν τα έχω αναφέρει ως σήμερα ρίχνοντας τόπο στην οργή αλλά ο κόμπος φτάνει στο χτένι με την στάση του εν λόγω κυρίου. Και συνεχίζω:
Γίνονται οι εκλογές της ΟΑΕ και το αποτέλεσμα είναι 29 εκλεγμένοι από την παράταξη του κ. Μούσιου , 5 της Αγωνιστικής Κίνησης και ενός συνεργαζόμενου από την Αθήνα μεταξύ του κ. Μάνου και κ. Σαχινίδη αφού είχαν ισοψηφήσει.    Τότε ξεκίνησε μία τρομερη κλάψα για το αποτέλεσμα του κ. Σαχινίδη επιρρίπτοντας την ευθύνη σε εμάς για την δική του ανικανότητα στο να εκλεχθεί καθαρά στο Δ.Σ. της ΟΑΕ. Δείχνοντας εμείς ότι μικροπρεπής δεν είμαστε ούτε αυτοσκοπός μας οι καρέκλες (κάτι το οποίο το δείξαμε και στην σύσταση σε σώμα της ΟΑΕ απέναντι στον κ. Μούσιο)   προτείναμε να παραιτηθεί ο εκλεγμένος συνάδελφος από τον συνδυασμό μας προς τιμήν του κ. Κομψελίδης Αθανάσιος από το σωματείο της Κατερίνης, προκειμένου να συμμετάσχουν και οι δύο συνάδελφοι από την Αθήνα στο ΔΣ κάτι το οποίο και έγινε. Δεν ήμασταν φυσικά υποχρεωμένοι να το κάνουμε αλλά δεν μας το επέτρεπε η στάση μας και το ήθος μας.
Το ευχαριστώ;
Ως ένας άλλος Μιχάλης Μούσιος ο κ. Σαχινίδης τραβώντας χαρτάκια από την τσέπη του για να μας χτυπήσει κάτω από την μέση διότι τόσα είναι τα συνδικαλιστικά τους επιχειρήματα, μας κατηγόρησε ως ύποπτο τον ρόλο μας. Ο ρόλος μας αγαπητέ συνάδελφε είναι ξεκάθαρος και τον γνωρίζουν και οι πέτρες. Στον σημερινό συνδικαλισμό δύσκολα βρίσκεις τόσο καθαρούς συναδέλφους που ασχολούνται μαζί του που το μόνο που τους λερώνει είναι η ενασχόλησή τους με τον ίδιο τον σημερινό συνδικαλισμό και τις μορφές που έχει αποκτήσει.
Σας ευχαριστούμε όμως διότι αυτές οι πράξεις σας και οι υπονομεύσεις  σας φέρνοντας τον συνδικαλισμό σε τόσο χαμηλό προσωπικό επίπεδο δείχνει πραγματικά το ποιός είναι και το τι εξυπηρετεί  πραγματικά. Αυτό δίνει αξία περισσότερη στην δική μας στάση και πράξεις έως σήμερα.
Στο παρελθόν όχι τόσο μακρινό ο κ. Σαχινίδης κ οκ. Χ. Μάνος με έχουν απειλήσει ότι θα μου αποστείλουν εξώδικο για όσα λέω. Υπάρχει στα πρακτικά της Αθήνας.  Τους απάντησα και τότε και το αναφέρω και σήμερα.   Όποτε θέλουν.
Ιάσων Καπλάνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου