Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Σπάνε" ομόλογα για να πληρώσουν συντάξεις

 

Εισήγηση για ρευστοποίηση 100 εκατ. ευρώ από τα κουρεμένα ομόλογα προκειμένου να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου καλείται να επικυρώσει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης που συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα στη 1 μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η εισήγηση, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ημερήσιας διάταξης, αναφέρει επί λέξει «αποδέσμευση κεφαλαίων από την Τράπεζα της Ελλάδος» και το ποσό που προτείνεται να αποδεσμευτεί είναι 100 εκατ. ευρώ.

Η τρέχουσα τιμή στην οποία θα γίνει η ρευστοποίηση είναι 22 ευρώ, ενώ η τιμή κτήσης των τίτλων ήταν 29 ευρώ. Το σπάσιμο των ομολόγων δηλαδή θα γίνει με ζημιά της τάξης του 25%.

Η ρευστότητα που διαθέτει το Ταμείο δεν επαρκεί για να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις, καθώς χρειάζεται 260 εκατ. ευρώ και μπορεί να εξασφαλίσει μόνο τα 160 εκατ.

Η λύση που προκρίθηκε από τη νέα διοίκηση με τη σχετική εισήγηση είναι να προχωρήσει σε ρευστοποίηση μέρους των ομολόγων που διατηρεί στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος, μέχρι του ύψους των 100 εκατ. ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση η πληρωμή των συντάξεων δεν είναι εξασφαλισμένη, καθώς και το υπουργείο Εργασίας αδυνατεί να βρει πόρους.

 http://www.zougla.gr/money/article/isigisi---fotia-spane-kouremena-omologa-gia-na-plirosoun-sintaksis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου