Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεφουσκώνουν τα σκληρά σιτάρια

Εβδοµάδα πίεσης στη διεθνή και την εγχώρια αγορά σιτηρών, µε τις τιµές στο ελληνικό σκληρό σιτάρι να βρίσκονται ατα 370 ευρώ ο τόνος και τα µαλακά να πιέζονται στο Σικάγο, µετά την έκθεση του USDA που αναφέρεται σε µείωση των τελικών αποθεµάτων στις ΗΠΑ


Πιο αναλυτικά, στην ελληνική αγορά, αν και δεν έχουν γίνει πολλές δουλειές, οι τιµές στο σκληρό σιτάρι έχουν εµφανώς µειωθεί. Τα επίπεδα που διαπραγµατεύονται νέες αγοραπωλησίες κυµαίνονται στα 365-370 ευρώ ο τόνος παραδοτέα στον µύλο για καλά φετινά σιτάρια. Αρκετοί έµποροι έχοντας διακρίνει την πτωτική τάση είναι πλέον πιο θερµοί πωλητές και θα µπορούσαµε να ισχυριστούµε ότι βρισκόµαστε σε µια αγορά όπου ο αγοραστής έχει το πάνω χέρι. Οι εξαγωγές είναι ιδιαίτερα υποτονικές, το οποίο δικαιολογείται εν µέρει από τα χαµηλά αποθέµατα.

Στη λίστα της Φότζια τα σκληρά στάρια εξακολουθούν να πιέζονται λόγω της εκτίµησης ότι οδεύουµε σε µια νέα σοδειά µε αυξηµένες παραγωγές, ενώ παράλληλα το ευρώ είναι ακριβό. Στη διάρκεια της εβδοµάδας, οι τιµές µειώθηκαν κατά 10 ευρώ ο τόνος, µε τα καλής ποιότητας (ειδικό βάρος 80 kg/hl, πρωτεΐνη 12%, υαλώδη 80%) να κυµαίνονται στα 350-355 ευρώ ο τόνος παράδοση σε ιταλικό λιµάνι, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα στα 340-345 ευρώ ο τόνος. Στο Μιλάνο επίσης είχαµε µείωση τιµών κατά 7 ευρώ µε τα καλά σκληρά να βρίσκονται µεταξύ 367-375 ευρώ ο τόνος. Τα γαλλικά σκληρά δεν ξέφυγαν από την ευρωπαϊκή πτώση και οι τιµές βρίσκονται στα 365 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο  κατόπιν της ανακοίνωσης της αµερικανής έκθεσης δηµητριακών, οι τιµές διόρθωσαν. Μπορεί η έκθεση να µην έφερε ιδιαίτερες αλλαγές, αλλά η αύξηση των τελικών αποθεµάτων στα µαλακά σιτάρια θύµισε ότι η τάση των θεµελιωδών στοιχείων εξακολουθεί να είναι πτωτική. Παράλληλα, η αµερικανική σοδειά εξακολουθεί να υστερεί σε ανταγωνιστικότητα σε σχέση µε τις ευρωπαϊκές, γεγονός το οποίο δεν αφήνει το χρηµατιστήριο να αντιδράσει ανοδικά. Στη Γαλλία είχαµε σταθεροποιητικές τάσεις µε τις τιµές για τα συµβόλαια Μαρτίου στα 186 ευρώ ο τόνος.
ΠΗΓΉ: AGRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου