Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανατροπή στο πετρέλαιο με κέρδη για τα δημητριακά

Καθώς το πετρέλαιο παίρνει τα πάνω του και το δολάριο υποχωρεί, η πίεση στις τιµές των αγροτικών εµπορευµάτων ακολουθεί την αντίστοιχη πορεία, από τις αδύναµες πετρελαϊκές αξίες και το ισχυρό δολάριο, στέλνοντας τις τιµές σιταριού και καλαµποκιού 4% υψηλότερα, µε τη σόγια να ακολουθεί κατά πόδας.



 


Τα κέρδη των εκφρασµένων σε δολάρια εµπορευµάτων έλαβε ακόµα περισσότερη στήριξη από την πτώση του
δολαρίου, το οποίο υποχώρησε κατά 1,3% έναντι των άλλων συναλλαγµάτων. Το πιο αδύναµο δολάριο βελτιώνει την οικονοµική προσιτότητα για τις εξαγωγές που πληρώνονται σε δολάρια για αυτούς που αγοράζουν σε άλλα συναλλάγµατα. Οι περισσότερες τέτοιου είδους εξαγωγές αφορούν τα αγροτικά εµπορεύµατα.

Τα εµπορεύµατα στο σύνολό τους αυξήθηκαν κατά 3%, σύµφωνα µε τον δείκτη CRB, αλλά συγκεκριµένα τα αγροτικά σηµείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις.

Τα προθεσµιακά συµβόλαια βάµβακος Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 2,5% στα 61.39 σεντς ανά λίµπρα στη Νέα Υόρκη, παρά τον ισχυρό ανταγωνισµό που έχουν να αντιµετωπίσουν από τον πολυεστέρα που παράγεται από πετρέλαιο. Τα συµβόλαια πλέον βρίσκονται 7% υψηλότερα από το χαµηλό πενταετίας που είχαν φτάσει πριν δυο βδοµάδες.
«Οι επενδυτές  δεν έχουν άλλα περιθώρια για «σορτάρισµα». Κάποιοι από αυτούς ίσως να αποφάσισαν πως η πτωτική τάση έφτασε στο τέλος και αρχίσουν να αγοράζουν πάλι προθεσµιακά», λένε οι αναλυτές.

Ωστόσο, ήταν στο Σικάγο όπου φάνηκαν τα πραγµατικά κέρδη, µε τα συµβόλαια σιταριού Μαρτίου να αυξάνονται κατά 4,4% και να συναλλάσσονται στα 5,14 δολάρια ανά µπούσελ. Ίδια αύξηση και για το καλαµπόκι Μαρτίου που έφτασε στα 3,86 δολάρια ανά µπούσελ.
πηγή: agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου