Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δεύτερη καλύτερη επίδοση για τη ρωσική παραγωγή το 2014

Το 2014 αποδείχθηκε μία πολύ επιτυχής χρονιά για το ρωσικό γεωργικό τομέα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα.

 



Η παραγωγή σιτηρών άγγιξε τους 105 εκατ. τόνους, ποσότητα που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της ρωσικής γεωργίας (η καλύτερη επίδοση είχε επιτευχθεί το 2008 με περίπου 108 εκ. τόνους).

Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η αύξηση και της παραγωγής λαχανικών, η οποία έφτασε σε επίπεδα «ρεκόρ», αγγίζοντας τους 15,45 εκ. τόνους. Η επίδοση αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, λαμβανομένης υπ’ όψιν της τεράστιας εξάρτησης της ρωσικής αγοράς από τις εισαγωγές λαχανικών.

Πολύ καλές επιδόσεις καταγράφηκαν και σε σειρά άλλων καλλιεργειών, όπως στην παραγωγή σόγιας, που αποτελεί το βασικό συστατικό των ζωοτροφών, καθώς και στην παραγωγή ελαιοκράμβης.
Θετικές ήταν οι εξελίξεις και σε ό,τι αφορά στην κτηνοτροφία, καθώς η ρωσική παραγωγή κατέγραψε αύξηση της τάξης του 60%. Έτσι, ενώ η απαγόρευση εισαγωγών κρέατος, που επεβλήθη τον Αύγουστο, είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των εισαγωγών κατά 848.000 τόνους από τις χώρες που εμπίπτουν στο εμπάργκο, η εγχώρια παραγωγή, κατά το 2014, αυξήθηκε κατά 350.000 τόνους, επιβεβαιώνοντας την επιτυχή εφαρμογή του κρατικού προγράμματος στήριξης της εγχώριας γεωργικής παραγωγής και υποκατάστασης των εισαγωγών.

Η περαιτέρω ανάπτυξη του γεωργικού τομέα της χώρας αποτελεί προτεραιότητα για τη Ρωσική Κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί σταθεροποίηση των τιμών των τροφίμων, οι οποίες καταγράφουν έντονα ανοδικές τάσεις.

Παρά τις ιστορικά υψηλές αποδόσεις της ρωσικής γεωργικής παραγωγής, οι σημαντικές απώλειες που καταγράφει το ρωσικό νόμισμα παρασύρουν τις τιμές των τροφίμων σε ένα ανοδικό ράλι. Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο ρυθμός πληθωρισμού εκτιμάται ότι ανήλθε σε 11,4% το 2014, με τις τιμές των τροφίμων να καταγράφουν αύξηση 15,4%.
πηγή : agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου