Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ

 


Σε απελπιστική κατάσταση έχουν περιέλθει τα μικρά οικογενειακά αρτοποιεία με το κύμα  ανατιμήσεων που σαρώνει την αγορά. Ειδικότερα οι αυξήσεις  στην ενέργεια έχουν ξεπεράσει και το 100% , χωρίς κανέναν σταματημό στον ορίζοντα. Αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, στοιχείων απαραίτητων για την παραγωγή,  μαζί με τις αυξήσεις σε πρώτες ύλες και εμπορεύματα έχουν δημιουργήσει κλίμα εκρηκτικό για την βιωσιμότητα των μικρών αρτοποιείων.  Ήδη μεγάλος αριθμός συναδέλφων το τελευταίο διάστημα μην μπορώντας να ανταπεξέλθει στο βάρος αυτό προχωράει σε αναστολή λειτουργίας και κλείσιμο των μαγαζιών. Μάλιστα στην Αττική το φαινόμενο αυτό έχει αρχίσει και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η κυβέρνηση, αρνείται  να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας και της δουλειάς μας. Μην αντέχοντας όλες αυτές τις πιέσεις οι συνάδελφοι βλέποντας τα κοστολόγια να εκτοξεύονται υποχρεώνονται και προχωράνε σε αυξήσεις τόσο στο ψωμί όσο και στα υπόλοιπα  προϊόντα. 

Με οδηγό τους περιώνυμους νόμους της αγοράς, επιχειρεί να φορτώσει στους αρτοποιούς την δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής, να τους εγκλωβίσει σε πλαστά διλλήματα είτε να εργάζονται με ζημιά είτε να ακριβύνουν το ψωμί, ένα από τα βασικότερα είδη διατροφής αν όχι το βασικότερο. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και όχι των αρτοποιών να προστατέψει το τραπέζι της λαϊκής οικογένειας. Κανένα μέτρο όμως δεν παίρνει προς αυτήν την κατεύθυνση, αρνείται ακόμα και την μείωση του ΦΠΑ που θα μπορούσε να αποκλιμακώσει κάπως  την κατάσταση. Οι αρτοποιοί είναι τμήμα των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται ενιαία από την ακρίβεια στην ενέργεια και σε άλλα προϊόντα απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση.  Οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν κάτω από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με εμάς.

Χρυσάφι πληρώνουμε την μετάβαση στις πράσινες πηγές ενέργειας, δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα για τους  μεγάλο-κεφαλαιούχους  που επενδύουν σε αυτή.

Και ενώ η κατάσταση δυσκολεύει καθημερινά η διοίκηση της ομοσπονδίας αρτοποιών  πλήρως εναρμονισμένη με την κυβερνητική πολιτική  σιωπά στα πραγματικά προβλήματα του κλάδου. Μία ομοσπονδία που πνίγει κάθε φωνή διαμαρτυρίας χειραγωγώντας  έναν κλάδο σε αδιέξοδα και λουκέτα. Που αρκείτε να χαριεντίζετε μέσα στα υπουργεία με  την κυβέρνηση δείχνοντας δήθεν το αγωνιστικό της πρόσωπο βγάζοντας φωτογραφίες αγκαλίτσα με υπουργούς.  

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών λέει ως εδώ, δεν αντέχουμε άλλο τον εμπαιγμό και την κοροϊδία. Καλούμε κάθε υγιώς σκεπτόμενο συνάδελφο να ξεπεράσει τα συμβιβασμένα – ξύλινα σωματεία και να ταχθεί δίπλα σε όλες αυτές τις αγωνιστικές δυνάμεις που πρωτοστατούν ανά την χώρα ώστε να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων και να κατακτήσουμε όλα αυτά που αξίζουμε για μια αξιοπρεπή ζωή. Ο δρόμος της ανατροπής όσο δύσκολος και αν είναι, είναι ο μονόδρομος στην καλυτέρευση της δουλειάς μας και της αξιοπρέπειάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου