Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter

 ΑΑΔΕ: ΑΝΟΙΞΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Άνοιξε αργά το βράδυ της Τετάρτης  29/9 η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο myaade -ρυθμίσεις οφειλών, για την ρύθμιση των χρεών της πανδημίας είτε σε 36 δόσεις άτοκα ή σε 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή ως και τις 31 Δεκεμβρίου. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία και άφησαν απλήρωτες και αρρύθμιστες οφειλές προς την Εφορία οι οποίες βεβαιώθηκαν από την 1η Μαρτίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2021. Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2022. Η ρύθμιση αφορά 823.000 φορολογουμένους. Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης είναι 30 ευρώ για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ και  50 ευρώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ.
 
MyDATA: ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Από  1η Οκτωβρίου, καθίσταται υποχρεωτική η διαβίβαση παραστατικών εσόδων για επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) με διπλογραφικά βιβλία και τζίρο άνω των 50.000 ευρώ καθώς και για επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) με απλογραφικά βιβλία με τζίρο άνω των 100.000 ευρώ στην ψηφιακή πλατφόρμα MyDATA. Ένα μήνα αργότερα από την 1η Νοεμβρίου η υποχρέωση αυτή επεκτείνεται και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Μέχρι σήμερα περισσότερες από 235.000 επιχειρήσεις συμμετέχουν στην ψηφιακή πλατφόρμα MyDATA στον ένα χρόνο πιλοτικής λειτουργίας.

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΠΛΕΟΝ  ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΜΕΧΡΙ 800.000 ΕΥΡΩ
Kαταργήθηκε από την 1η Οκτωβρίου  ο φόρος στις γονικές παροχές και στις χρηματικές δωρεές μεταξύ συζύγων και λοιπών στενών συγγενών  μέχρι του ποσού των  800.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι μεταβιβάζονται μέσω του τραπεζικού συστήματος.  Σύμφωνα με τη ρύθμιση, δωρεές και γονικές παροχές αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες δικαιούχων:  Σύζυγο του κληρονομούμενου, πρόσωπο το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον κληρονομούμενο και το οποίο λύθηκε με τον θάνατο αυτού, εφόσον η συμβίωση είχε διάρκεια τουλάχιστον 2 ετών, κατιόντες πρώτου βαθμού (τέκνα από νόμιμο γάμο, τέκνα χωρίς γάμο έναντι της μητέρας, τέκνα αναγνωρισθέντα εκούσια ή δικαστικά έναντι του πατέρα, τέκνα νομιμοποιηθέντα με επιγενόμενο γάμο ή δικαστικά έναντι και των δύο γονέων), κατιόντες εξ αίμα

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2022
Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2022, το οποίο περιλαμβάνει τις φορολογικές ελαφρύνσεις καθώς και τα μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος με ρυθμό 6,1%, ποσοστό που υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνική οικονομίας. Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού του 2022 πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη Νοεμβρίου.
 
Αναλυτικά το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου