Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|3-5.7.21

 ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Δημοσιεύθηκε στo ΦΕΚ 2879/Β/2-7-2021 η Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1 α/Γ.Π.οικ. 41332/2021 με τα έκτακτα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου και αφορούν τους κανόνες για την πρόσβαση των πολιτών σε εστίαση, κέντρα διασκέδασης, πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικές σκηνές, μπουάτ) και οι κλειστοί χώροι δεξιώσεων εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας. Από τις 2.7.2021 λειτουργία μόνο ανοικτών (υπαίθριων) κέντρων διασκέδασης, περιλαμβανομένων και αυτών με ανοιγόμενη οροφή.
 
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ 2879/Β/2-7-2021
 
 
ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ
Παρατείνεται έως τις 16 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, μετά την έκδοση των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.  Παράλληλα, αναφορικά με το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας, προβλέπεται να αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, δηλαδή των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας. Υπενθυμίζεται ότι κατά τα λοιπά, τα δικαιολογητικά υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ.
 
 
ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΝΕΑ ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό. Όπως είπε, έχει ήδη ξεκινήσει η σχετική συζήτηση με τους Θεσμούς στο πλαίσιο της 11ης αξιολόγησης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί το θέμα και στις επαφές με τους επικεφαλής των Θεσμών με προοπτική να εφαρμοστεί μία νέα ρύθμιση για τις οφειλές της περιόδου των 15 μηνών της πανδημίας. Πρόκειται για τις οφειλές οι οποίες έχουν αναβληθεί για το 2022 ενώ δεν αποκλείεται στη νέα ρύθμιση να ενταχθούν και άλλα χρέη νοικοκυριών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία.
 
 
ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Δημοσιεύθηκε η νέα απόφαση 45456/2021 η οποία τροποποιεί την 23103/478/2020 σχετικά με τον καθορισμό του πλαισίου εφαρμογής του Μηχανισμού ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2875/Β/1-7-2021, τροποποιεί την υπ’ αρ. οικ. 23103/478/13-6-2020 κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός του πλαισίου εφαρμογής του Μηχανισμού ενίσχυσης της απασχόλησης “ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ”» (Β’ 2274). Καθορίζει  τις προϋποθέσεις για την ένταξη των εργαζομένων στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το διάστημα Ιουνίου -Σεπτεμβρίου 2021.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ 2875/Β/1-7-2021
 
ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, e-ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΔ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 5-9 ΙΟΥΛΙΟΥ
Την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ανεστάλησαν τον Ιούνιο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Ιουλίου, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, για την εβδομάδα 5-9 Ιουλίου. Συνολικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα καταβληθούν περί τα 104 εκατ. ευρώ σε περίπου 157.500 δικαιούχους.

Δείτε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου