Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΝΕΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ myData- ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ valuemaps.gov.gr ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ- ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ: ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ PIN

 ΝΕΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ myData

Σταδιακά, από τον Σεπτέμβριο του 2021, ξεκινά η υποχρεωτική διαβίβαση παραστατικών στο myData και η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών, το υπουργείο καθόρισε τη σταδιακή υποχρεωτική διαβίβαση παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA και τη διασύνδεση των φορολογικών μηχανισμών με την ΑΑΔΕ.
 
Δείτε το χρονοδιάγραμμα εδώ.
 
ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ valuemaps.gov.gr ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η εφαρμογή www.valuemaps.gov.gr, παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να εντοπίζουν άμεσα, εύκολα και με ακρίβεια τη ζώνη του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού στην οποία ανήκει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, αλλά και να υπολογίζουν την αντικειμενική αξία του, συμπληρώνοντας τις απαραίτητες σχετικές παραμέτρους.  Μέσω της εφαρμογής, αποτυπώνονται -για πρώτη φορά- όλες οι ζώνες του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων σε έναν ψηφιακό, δορυφορικό χάρτη της Ελλάδας.

ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ: ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ PIN
Διατηρείται το ανώτατο ποσό ανέπαφων συναλλαγών χωρίς την χρήση PIN στα 50 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Το εν λόγω μέτρο είχε υιοθετηθεί στις 30 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο αποφάσεων κατά της διασποράς του κορoνοϊού. Χάρη στην επιτυχή εφαρμογή του, η ΕΕΤ αποφάσισε να διατηρήσει επ’ αόριστον τη μη χρήση PIN για συναλλαγές έως 50 ευρώ. Σημειώνεται ότι για συναλλαγές, πέραν του ποσού των 50 ευρώ, θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητη και να ζητείται η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS, από τον κάτοχο της κάρτας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου