Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|13-15.2.21

 ΜΕΧΡΙ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη τους στον έκτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής μέσω της οποίας θα διατεθούν ενισχύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ. Αυτό προβλέπει η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις. Το ποσό της ενίσχυσης θα κυμαίνεται από 500 ευρώ έως και 50.000 ευρώ ανά περίπτωση.
 
 
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Από Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι δηλώσεις αναστολής επιταγών στις τράπεζες. Διευκρινήσεις προς εκδότες και κομιστές αξιογράφων δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωση της.

Δείτε αναλυτικά τις διευκρινίσεις της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών εδώ
 
 

ΕΝΟΙΚΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΑΝΟΙΞΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των δηλώσεων COVID από τους ιδιοκτήτες για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν τον Ιανουάριο. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων είναι μέχρι την 1η Μαρτίου. Μια βασική διαφορά σε σχέση με τις αντίστοιχες δηλώσεις που είχαν γίνει τους προηγούμενους μήνες είναι ότι αυτή τη φορά γίνεται ταυτόχρονα η επιβεβαίωση των στοιχείων που δηλώνονται. Στη νέα εφαρμογή πραγματοποιούνται αυτόματες διασταυρώσεις ανάμεσα στα ΑΦΜ του ενοικιαστή και τους πληττόμενους ΚΑΔ που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα.
 
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Α.1025/2021 σχετικά με τον προσδιορισμό πληττόμενων επιχειρήσεων για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος ή του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021. 
 
Δείτε αναλυτικά τους ΚΑΔ εδώ
 
 
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Αλλάζουν από σήμερα τα δεδομένα για τις μετακινήσεις των εργαζομένων και τις σχετικές βεβαιώσεις που μπορούν να έχουν στη διάθεση τους. Το υπουργείο Εργασίας, ωστόσο, αποσαφηνίζει ότι τις δύο πρώτες ημέρες της εφαρμογής του νέου πλαισίου, δηλαδή σήμερα κι αύριο, θα γίνονται έλεγχοι και συστάσεις προς τους εργαζόμενους από τις αρμόδιες αρχές. Από το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου (6 π.μ.), το μέτρο θα εφαρμοστεί με τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Δείτε αναλυτικά τα νέα δεδομένα στις βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου