Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών : για τη γυναίκα αρτοποιό



Αποτέλεσμα εικόνας για γυναικα αρτοποιος       Αποτέλεσμα εικόνας για γυναικα αρτοποιο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή την σκέψη της Ομοσπονδίας να τιμήσει την γυναίκα  αυτοαπασχολούμενη αρτοποιό.
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών ξεχωρίζει και τιμά την γυναίκα αρτοποιό  που παλεύει μέσα στα μαγαζιά , μέσα στους φούρνους της γειτονιάς να ανταπεξέλθει  να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά βάρη που είναι αναγκασμένη να σηκώσει στους ώμους της .  Βάρη που της φορτώνει ο σημερινός τρόπος παραγωγής της κοινωνίας καθώς και το παραπέρα σύμπλεγμα θεσμών και νοοτροπιών που απορρέουν από αυτόν τον τρόπο και τον ενισχύουν.
Η συναδέλφισσα αρτοποιός είναι αναγκασμένη να περνά  ατελείωτες ώρες στη επιχείρηση της ,με την αγωνία να συνδυάσει την εργασία με την μητρότητα και την  οικογενειακή της ζωή. Με την αγωνία να ανταπεξέλθει στην υπέρογκη υπερφορολόγηση, στις οικονομικές υποχρεώσεις  στις τράπεζες –ταμεία- ΔΕΗ κ.α και να εξασφαλίσει και το οικογενειακό εισόδημα. Στην εικόνα αυτή δεν χωρά ελεύθερος προσωπικός χρόνος, ανάπαυση που λογίζεται ως πολυτέλεια.
Για να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες της προτείνουν πέρα από την  γυναικεία επιχειρηματικότητα που την ουσία της την βιώνει καθημερινά να υιοθετήσει , την εξωστρέφεια της επιχείρησης της, την καινοτομία κ.α τέτοια που μόνο στην αυτοαπασχολούμενη αρτοποιό δεν απευθύνονται παρά μόνο σε μεγαλοεπιχειρήσεις του κλάδου μας. Οι οποίες βέβαια συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας . 
Λέμε στην συνάδελφο αρτοποιό να σκεφτεί τις συνθήκες που ζει και εργάζεται και το μέλλον που της επιφυλάσσουν καθώς είναι μπροστά μας
·         Η  κατακρεούργηση του ασφαλιστικού και της κοινωνικής ασφάλισης με την  πλήρη εφαρμογή των τριών πυλώνων και την εισαγωγή των μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών για την ιδιωτική ασφάλιση. 
·         Το πετσόκομα  της  Υγείας , της Πρόνοιας αφήνοντας ακάλυπτους και χωρίς ουσιαστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη και εξετάσεις χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους
·         Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της παιδείας και την εισαγωγή μεγάλων ιδιωτικών πανεπιστημίων και κολλεγίων και την προσπάθεια εξίσωσης με τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια που τα αφήνουν στο έλεος της υπεχρηματοδότησης , αφήνοντας στην ουσία  τα παιδιά μας στην ουσία έξω από την  τριτοβάθμια εκπαίδευση.
·         Την παραπέρα κατάργηση της κυριακάτικής αργίας που οδηγεί στην  αύξηση των ωρών απασχόλησης, αναγκάζει χιλιάδες νέες μητέρες να βλέπουν όλο και λιγότερο τα παιδιά τους ή να τα μεγαλώνουν μέσα στα μαγαζιά τους
·         Το παραπέρα χτύπημα της μητρότητας που για την αυτοαπασχολούμενη μεταφράζεται σε άμεση επιστροφή στο μαγαζί της αμέσως μετά τον τοκετό στο φόβο μήπως χαθεί η πελατεία της , χωρίς καμία ουσιαστική κρατική στήριξη και  υποδομές σε  βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.α
·         Την όλο και κλιμακούμενη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας . Με την Αμερικανοελληνική συμφωνία  για τις βάσεις ,που προετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση και φέρνει η σημερινή για υπογραφή στη βουλή ,καθιστώντας την χώρα μας μαγνήτη  ιμπεριαλιστικών επιθέσεων.

Αυτά είναι τα  κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα αρτοποιός και που αφορούν στο σύνολο της ζωής της η οποία  είναι στο στόχαστρο. 
Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αντιπαλέψει οργανώνοντας τον αγώνα της μαζί με τους άνδρες συναδέλφους της , να απαιτήσει την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των ίδιων και των παιδιών τους.   
 Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών έχει πάντα στον προσανατολισμό της την όσο το δυνατόν πιο ευρεία συμμετοχή γυναικών και στα ψηφοδέλτια της αλλά και στην καθημερινή δράση και πάλη για την ανατροπή αυτής της ζωής που σχεδιάζουν και προσπαθούν να επιβάλλουν για εμάς, χωρίς εμάς.

                                                                                                                   
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου