Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο θερμανσης   Î‘ποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο θερμανσης


Οι σχεδιαζόμενες ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και η τιμή-φωτιά του πετρελαίου θέρμανσης καίνε το λαϊκό εισόδημα και καταδικάζει χιλιάδες νοικοκυριά  σε ενεργειακή φτώχια.
Είναι χρήματα που θα λείψουν από την αγορά και ταυτόχρονα από τα δικά μας ταμεία.
Να μην ξεχνάμε φυσικά ότι σε ενεργειακή φτώχια καταδικαζόμαστε και χιλιάδες μικρά αρτοποιεία για τους ίδιους λόγους. Πανάκριβη ηλεκτρική ενέργεια και πετρέλαιο κίνησης σε δυσθεώρητα ύψη. Την ώρα που αυτές οι αυξήσεις δεν μπορούμε  να την μετακυλήσουμε  στην τιμή των προϊόντων που παράγουμε.
Οι ανατιμήσεις αυτές συμπληρώνουν τους άμεσους και έμμεσους φόρους αλλά και χαράτσια 'όπως ο ΕΝΦΙΑ, η εισφορά αλληλεγγύης , με τα οποία συνεχίζεται η αφαίμαξή μας και στην μεταμνημονιακή εποχή.
Τα δήθεν αντίμετρα της κυβέρνησης για να συγκαλυφθεί η φοροληστεία είναι σκέτη  κοροϊδία, όπως το επίδομα θέρμανσης.  Κάθε χρόνο κόβουν ακόμη πιο πολλά , χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται εκτός κριτηρίων, έχοντας φτάσει να καλύπτει ελάχιστους και με μικρότερα ποσά, με βάση τα κριτήρια της απόλυτης εξαθλίωσης.  Με 1.14 το λίτρο, όσοι δικαιούνται επίδομα, θα πληρώσουν χιλιάδες ευρώ που δεν έχουν, για να ζεσταθούν και να περιμένουν την άνοιξη να πάρουν 12,5 λεπτά ανά λίτρο. Προδιαγράφεται ένας εφιαλτικός χειμώνας για εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια. Οι χουβαρντάδες κυβερνώντες σκέφτονται λένε  τώρα να επιστρέψουν 25 λεπτά το λίτρο, αν τα μέτρα υπεραποδώσουν, δηλαδή αν μας γδάρουν καλά. Παίρνουν δέκα σε μόνιμη βάση, πετάνε ένα εφάπαξ  ψίχουλο να τους πούμε και ευχαριστώ.  Δεν είναι δυνατόν να ξεπαγιάζουμε κάθε χειμώνα λες και ζούμε τον 19 ο αιώνα!
Εδώ να καταγγείλουμε ότι πολλοί συνάδελφοι κόβονται με διάφορες γελοίες προφάσεις από το δικαίωμά τους επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, που βγάζουμε το ψωμί, χωρίς καμία αντίδραση προστασίας των συναδέλφων, από τα επίσημα συνδικαλιστικά μας όργανα, πέρα των συνηθισμένων αερολογιών που ακούμε συχνά. Να μην ξεχνάμε φυσικά ότι η ΟΑΕ έχει αρνηθεί πολλάκις να υιοθετήσει ένα διεκδικητικό πλαίσιο που να ζητάει κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και ΦΠΑ στο βασικότερο διατροφικό προϊόν του λαού, αυτό του ψωμιού, μεταξύ άλλων.  
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών διεκδικεί και απαιτεί :
·         Κατάργηση του ΕΦΚ και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.
·     Κατάργηση του ΕΦΚ και ΦΠΑ στο πετρέλαιο κίνησης και φυσικό αέριο για την παραγωγή του βασικότερου διατροφικού προϊόντος του λαού, αυτό  του ψωμιού.
·         Κατάργηση του ΦΠΑ στο βασικότερο διατροφικό προϊόν του λαού, αυτό του ψωμιού.
·         Να στηριχτούν οικονομικά όσοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την θέρμανσή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου