Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αύξηση αντικειμενικών αξιών, ΕΝΦΙΑ και τεκμήρια

Αύξηση αντικειμενικών αξιών, ΕΝΦΙΑ και τεκμήρια

Και ενώ περιμένουμε την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, πηγές αναφέρουν αύξησή τους στο 60% του συνόλου των ακινήτων, ενώ προβλέπεται περίπου στο  40%  αύξηση των αξιών των ακινήτων αφού γίνεται μια προσπάθεια εξομοίωσης με τις εμπορικές αξίες. Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν  για τον υπολογισμό των νέων αντικειμενικών αξιών ήταν οι τρέχουσες τιμές αγοράς ακίνητων. Εφημερίδες πώλησης και αγοράς ακινήτων, καθώς και μεσιτικά γραφεία ήταν κάποιες από τις  πηγές.
Τι σημαίνει όμως αύξηση των αντικειμενικών αξιών; Ένα πλήθος φόρων, τελών και προστίμων αυξάνονται ενώ επιδόματα και βοηθήματα μειώνονται.
Με την αύξηση επηρεάζονται
  1. Ο Φόρος εισοδήματος, ο οποίος θα αυξηθεί σε συνάρτηση με την άνοδο των τιμών τεκμηρίων διαβίωσης, αφού εκλαμβάνεται ως εισόδημα. Τα  τεκμήρια, βέβαια, έχουν πολλές φορές αμφισβητηθεί σύμφωνα με τον κανόνα των άρθρων 4,5, και 78 του Συντάγματος που αφορά στην αρχή της καθολικότητας, τη δίκαιη φορολόγηση  και την φοροδοτική δυνατότητα σύμφωνα με την πραγματική οικονομική δυνατότητα του φορολογούμενου και όχι με πλασματικά εισοδήματα των τεκμηρίων διαβίωσης.
  2. Ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που θα οδηγήσει σε άνοδο των συντελεστών υπολογισμού  του βασικού κύριου ΕΝΦΙΑ σε κλιμάκια τιμών ζώνης  από 1,3% έως και 40%.
  3. Συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
  4. Αύξηση δημοτικών τελών –ΤΑΠ- που υπολογίζεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
  5. Αύξηση των τελών μεταβίβασης και αγοράς ακινήτων που υπολογίζονται με 3% επί των αντικειμενικών αξιών.
  6. Αύξηση των δημοτικών τελών και των ταμείων νομικών που αφορούν στις αγορές  και μεταβιβάσεις ακινήτων καθώς και οι ίδιες συμβολαιογραφικές πράξεις.
  7. Αύξηση των Πολεοδομικών προστίμων που αφορούν τέλη διατήρησης αυθαιρέτων καθώς και τα πρόστιμα που αφορούν ανεγέρσεις νέων αυθαιρέτων.
  8. Αύξηση  του Φ.Π.Α. αγοράς ακινήτων.
  9. Αύξηση των φόρων κληρονομιάς, δωρεάς, γονικών παροχών, χρησικτησίας κ.λπ.
  10. Τέλη εγγραφής Κτηματολογίου και τέλη μεταγραφής συμβολαίων.
  11. Φόρος επί του τεκμαρτού από ιδιοχρησιμοποίηση  επαγγελματικής στέγης που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της αντικειμενικής αξίας επί 3%
 
Μειώσεις  και Διακοπή Επιδομάτων
Από την άλλη πλευρά θα έχουμε μειώσεις και διακοπές επιδομάτων λόγω εισοδηματικών κριτηρίων και επηρεάζουν επιδόματα, συντάξεις πρόνοιας, καθώς και παροχές εκπτωτικές όπως της ΔΕΗ και  ΕΥΔΑΠ.
Έτσι  κάρτα σίτισης, επίδομα πετρελαίου ,επιδότηση ενοικίου, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, κοινωνικό μέρισμα, οικογενειακό επίδομα, φοιτητικό επίδομα θα υποστούν μειώσεις και διακοπές.
Λόγω της αύξησης  του τεκμαρτού εισοδήματος θα χαθούν πολλές μειώσεις-εκπτώσεις  του ΕΝΦΙΑ.
Περιμένουμε να δούμε τον πίνακα με τις νέες αντικειμενικές αξίες και θα μάθουμε ακριβώς τι θα περισσέψει για την διαβίωση της ελληνικής οικογένειας.
πηγή:ΕΕΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου