Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ

Φωτογραφία του χρήστη Αγωνιστικη Κινηση Αρτοποιων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Με μεγάλη λύπη παρακολουθούμε και εμείς τις εξελίξεις στην δουλεία μας και την ζωή μας τα οποία έχουν πάρει τον κατήφορο. Διαπιστώνουμε ότι αυτό που συμβαίνει σε εμάς το ίδιο συμβαίνει παντού. Αφουγκραζόμαστε την ίδια την κοινωνία μέσα από τα ίδια τα μαγαζιά μας, ότι γίνονταν  δεκαετίες δεκαετιών τώρα δηλαδή.
Παρόλο φυσικά που η δουλειά μας φτάνει στο ναδίρ αναρωτιόμαστε στην επόμενη έρευνα αγοράς από αυτές που πραγματοποιεί ανά τακτά διαστήματα η ΟΑΕ στην ερώτηση ¨από που εμπιστεύεται ο καταναλωτής την προμήθεια του ψωμιού; ¨  η απάντηση από τον ¨φούρνο ¨για ποιόν φούρνο πραγματικά θα νοείται η απάντηση αυτή; 
Του φούρνου που γνωρίζουμε πραγματικά όλες αυτές τις δεκαετίες ή μήπως τους νέου τύπου φούρνους κατεψυγμένης ζύμης που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ο Κ. Μούσιος  να ονομάζονται; Αρκεί όμως  και αυτή η στήριξη  των καταναλωτών  στους φούρνους που ακόμη  καπνίζουν σε κάθε γειτονιά;
4ο μνημόνιο ψήφισε και η πρώτη φορά αριστερά με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας πιστά την πολιτική που κληρονόμησε από τους προηγούμενους. Κι άλλο κόψιμο μισθών, κι άλλο κόψιμο συντάξεων κι άλλη αύξηση φόρων, ασφαλιστικών εισφορών. Τσάκισμα εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Κι όμως ενώ η κρίση μπαίνει πιο βαθιά στα μαγαζιά μας, όταν η λαϊκή οικογένεια στενάζει κάτω από την ανεργία, την απληρωσιά  ή τους μισθούς πείνας κάποιοι από εμάς φαίνεται να ζούνε σε έναν άλλο κόσμο.  Στον κόσμο των ιλουστρασιόν περιοδικών των μεγάλων ξενοδοχείων και των εντυπωσιακών αιθουσών καθώς και των ταξιδιών.
Όταν ο κόσμος δεν έχει τα απαραίτητα για να επιβιώσει  σε αυτή την ζούγκλα που έχει δημιουργηθεί κάποιοι τυπώνουν σήματα και σακούλες, λες και αυτά είναι που θα φέρουν στον κόσμο τα χρήματα έτσι ώστε να μπορέσει να ψωνίσει στα μαγαζιά μας. Αυτό μάλιστα το παρουσιάζουν  και ως την  συνδικαλιστική δράση τους.
Στο κάλεσμα της Αγωνιστικής Κίνησης προς όλους αυτούς για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 17ης Μαΐου που μαζί με την κοινωνία που δήθεν αφουγκραζόμαστε η απάντηση ήταν ένα εσωτερικής διανομής  ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με την ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ. Ψάχνοντας τους μάλιστα στο μπλοκ της ΓΣΕΒΕΕ εκείνη την ημέρα δεν είδαμε ούτε έναν εκτός από έναν πρώην Πρόεδρο της ΟΑΕ.
Συστηματικά σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια αντίδρασης σε αυτές τις πολιτικές έχοντας βολευτεί στις θέσεις που εμείς οι ίδιοι οι αρτοποιοί τους έχουμε εμπιστευτεί. Έχουν δημιουργήσει τέτοια δυνατά στεγανά μέσα στα σωματεία όλης της χώρας που γνωρίζουν ότι τίποτα δεν τους κουνάει, αγνοώντας τα πραγματικά προβλήματα του κάθε φούρναρη. Έχουν βάλει μοναδικό σκοπό την επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων όπου το επάγγελμά του  μικρού αρτοποιού θα πάψει να υπάρχει. Το ότι ακόμη υπάρχουμε δεν το χρωστάμε σε αυτούς. Είναι απόρροια της δικιά μας δουλειάς μέσα στα μαγαζιά μας και τίποτε παραπάνω. Ούτε τα σήματα, ούτε οι σακούλες τους.
Συνένοχοι σε αυτό και όσοι τους στηρίζουν είτε με την παρουσία τους είτε με την απουσία τους από την συμμετοχή στα κοινά του κλάδου. Το σταμάτημα του κατήφορου ούτε από μόνο του θα έρθει ούτε ουρανοκατέβατο ούτε με επίκληση στο Θεό. Μόνο με μαζικά  - δυναμικά  -  διεκδικητικά αγωνιστικά σωματεία. Αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες. Αυτό όμως δεν θα το περιμένουμε από τους άλλους. Εμείς - ο καθένας ξεχωριστά με το δικό του λιθαράκι θα το επιτύχει.
Καλούμε τον κάθε ένα συνάδελφο, να στηρίξει συναδέλφους που βλέπουν με διαφορετικό μάτι όλα αυτά, έξω από προσωπικές βολέψεις, για ανατροπή όλων αυτών.
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών συνεχίζει δυναμικά προς το 33ο συνέδριο που θα συμμετάσχει οργανωμένα, φιλοδοξώντας να βάλει την  παρακαταθήκη στην αγωνιστική διεκδίκηση στον συνδικαλιστικό τομέα του κλάδου μας.
Οι ανατροπές μέχρι και σήμερα επιτεύχθηκαν μόνο με αγώνες. Τα παραδείγματα πάρα πολλά και κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες . Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Προχωράμε με μόνο αποκούμπι τον κάθε συνάδελφο που δίνει τον αγώνα ζωής μέσα από το μαγαζί του.   




                                                                                     ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου