Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υπουργείο Εργασίας: «Χρυσώνει το χάπι» στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ με τη μηνιαία καταβολή των εισφορών. Από 1/3/2015 η μετατροπή της διαδικασίας.


 

Σε μηνιαία από διμηνιαία που είναι σήμερα μετατρέπεται η καταβολή των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ από 1/3/2015, στο πλαίσιο του νέου τρόπου καταβολής των εισφορών, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε την Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Αντώνης Μπέζας.
Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του επιχειρεί να «χρυσώσει το χάπι» στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, τονίζοντας ότι «η μηνιαία καταβολή θεσπίστηκε αφ' ενός για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων, οι οποίοι, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στη διμηνιαία καταβολή των εισφορών, αφ' ετέρου για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του τρόπου είσπραξής τους».
Ωστόσο, και αυτή η μετατροπή στη διαδικασία της καταβολής των εισφορών δεν δίνει καμία ουσιαστική ανακούφιση στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που αδυνατούν να καταβάλουν ακόμη και σε μηνιαία βάση τις εισφορές τους, με δεδομένη τη φιλομονοπωλιακή πολιτική που τους στραγγαλίζει, την ώρα μάλιστα που το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, σύμφωνα και με το υπόμνημα των Επιτροπών Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ, έχει ήδη αποστείλει 6 χιλιάδες ατομικά ειδοποιητήρια ληξιπρόθεσμων οφειλών σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που χρωστούν στον ΟΑΕΕ πάνω από 5.000 ευρώ, με τη «δαμόκλειο σπάθη» των κατασχέσεων.
Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΒΕ, πάνω από 370.000 αυτοαπασχολούμενοι, επί συνόλου 740.000 ενεργών ασφαλισμένων, βρίσκονται σήμερα χρεωμένοι στον ΟΑΕΕ, δηλαδή οι μισοί από τους ασφαλισμένους του Ταμείου παραμένουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ανασφάλιστοι, την ίδια ώρα που τα χρέη τρέχουν. Ενδεικτικό της αδυναμίας τους ακόμη και στο να μπορούν να ενταχθούν και να παραμείνουν στο καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους προς το Ταμείο, αποτελούν τα στοιχεία της ΠΑΣΕΒΕ, σύμφωνα με τα οποία μόλις το 8% από όσους χρωστούν έχει ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση, ενώ ακόμη και απ' αυτούς 200 με 250 ανά δύο εβδομάδες χάνουν την ρύθμισή τους επειδή αδυνατούν να καλύψουν τη δόση τους.
Εν κατακλείδι, το ζήτημα δεν είναι μηνιαία ή διμηνιαία καταβολή εισφορών, αλλά οι πολιτικές ευθύνες για τον  καθημερινό «στραγγαλισμό» που υφίστανται οι ΕΒΕ σε όφελος των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.
πηγή : www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου