Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.


Φωτογραφία: Λιγοι αλλα εκει που πρεπει. Οι πολλοι δηθεν αγωνιζονται....



Συνάδελφοι,
Πρώτα απ' όλα να πούμε ευχές και υποδείξεις χωρίς ανάλογη στοχευόμενη δράση και προσανατολισμό δεν προσφέρουν τίποτα. Καμία προοπτική στην πάλη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος μας.  Δεν προσφέρουν κάτι νέο στο συνδικαλιστικό κίνημα, ούτε αποτελούν κάποια βάση για να ξεκινήσει και να διεξαχθεί ο απαιτούμενος αγώνας.
Έχει σημασία λοιπόν, ποιός λέει κάτι και τι λέει , αλλά πάνω απ όλα τί έκανε και τί  κάνει. Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών με προσήλωση στο ξεμπρόστιασμα των κυβερνητικών σχεδιασμών, που εφαρμόζουν πιστά οδηγίες της Ε.Ε. ,για το μέλλον που επιφυλάσσουν για το επάγγελμα του αρτοποιού, δεν μάσησε τα λόγια της. Μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ ανάδειξε από που πηγάζει η επίθεση αυτή και ποιά συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών και βιομηχάνων του κλάδου, ντόπιων και ξένων εξυπηρετούν. Έδειξε το δρόμο να αντικρούσουμε συνολικά μια τέτοια πολιτική, συμμετέχοντας ενεργά σε κινητοποιήσεις. Η δράση μας αυτή δεν ήταν εύκολη ιδίως όταν γίνεται προσπάθεια φίμωσης των θέσεων μας με νύχια και με δόντια, με μοναδικό σκοπό την απρόσκοπτη εφαρμογή των μέτρων και στον κλάδο μας, με τους συναδέλφους κοιμισμένους και ανενημέρωτους, τόσο από νυν όσο και από τέως " συνδικαλιστές".
"Φίλοι" πολιτικοί δεν υπάρχουν. Ούτε επειδή είναι φίλοι θα εφαρμόσουν " φιλική " πολιτική προς εμάς. Πρέπει να διακρίνουμε ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν των μεγαλοβιομηχάνων ή των μικρών επαγγελματιών, των μικρών φούρνων, την βιοτεχνική αρτοποιία; Πρέπει να βγαίνουν συμπεράσματα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα από τις τελευταίες τριπλές εκλογές, σε ποιά ψηφοδέλτια συμμετείχαν συγκεκριμένοι τέως και νυν συνδικαλιστές και οι φίλοι τους; Ποιά πολιτική στήριξαν και στηρίζουν και βάζουν πλάτη με όλους τους τρόπους να περάσουν τα νέα μέτρα , τα πολυνομοσχέδια; Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι στηρίζουν μια πολιτική. Είναι όμως " φιλική " προς εμάς, προς τον κλάδο μας;
Και εδώ συνάδελφοι πρέπει να αναλύουμε σωστά, δεν αποτελούμε τάξη! Δεν έχουμε αυτά τα χαρακτηριστικά. Αποτελούμε ένα στρώμα στην ελληνική κοινωνία και είναι γενικότερο. Μικροί έμποροι, βιοτέχνες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Εμείς ως τέτοιοι πρέπει να δούμε με ποιούς μπορούμε να συμμαχήσουμε. Με αυτούς που καραδοκούν να μας " φάνε ", να μας εκτοπίσουν, να μας ξεκληρίσουν, να μας βγάλουν από την μέση για να καρπωθούν όλα τα κέρδη ή με τους εργαζόμενους, την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, την νεολαία, τις γυναίκες; Έτσι ο αγώνας που διεξάγουμε είναι ταξικός και πρέπει να διαλέξουμε πλευρά. Με τον λύκο ή με τους συμμάχους μας;
Είναι πάγια θέση της Αγωνιστικής Κίνησης Αρτοποιών και της ΠΑΣΕΒΕ για την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας  των μικρών αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών στη βάση της επίλυσης των προβλημάτων επιβίωσης τους με προοπτική κατάργησης του σημερινού σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.
Ένα τέτοιο συνδικαλιστικό κίνημα χρειαζόμαστε και μια τέτοια ήταν και η δική μας συνεπή και αταλάντευτη δράση όλο το προηγούμενο διάστημα στα συνδικαλιστικά όργανα που συμμετέχουμε. Απαξιώντας για καρέκλες και τιμώντας τους συναδέλφους που μας στήριξαν και μας στηρίζουν. Και φυσικά απευθυνόμαστε σε όλους τους φουρναραίους που μοχθούν καθημερινά και τους λέμε ότι για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να βγουν μπροστά και εμείς στο πλάι τους, γιατί όλοι εμείς είμαστε η δύναμη του σωματείου και του κάθε σωματείου. Μπροστά λοιπόν και στις εκλογές που έχουμε στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της Ομοσπονδίας οι συνάδελφοι αρτοποιοί ας σκεφτούν ποιους θα στηρίξουν. Θα στηρίξουν αυτούς που ξεκάθαρα δεν έκαναν τίποτα για να μην καταλυθεί η αρτοποιητική διαδικασία; Αυτούς που ούτε στα λόγια δεν υπερασπίστηκαν το μικρό φούρνο της γειτονιάς, την βιοτεχνική παραγωγή ή που όταν το έκαναν ήταν εντελώς προσχηματικό;  Αυτούς που δεν οργάνωσαν την πάλη παρόλο που είχαν  την πλειοψηφία και την δύναμη, γιατί πολύ απλά δεν το είχαν σκοπό; Αυτούς που τελικά θα τα παραδώσουν όλα αναίμακτα στους μεγαλοβιομηχάνους;  Ή θα εμπιστευθούν τους συναδέλφους της Αγωνιστικής Κίνησης Αρτοποιών που όλο αυτό το διάστημα πάλεψαν με τις δυνάμεις που είχαν όλα αυτά να ξεσκεπαστούν και να δημιουργηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο που θα αντικρούει αυτές τις πολιτικές αφανισμού που μας επιβάλουν.
Η πάλη , η δράση , η οργάνωση του αγώνα με στόχο και προοπτική είναι αυτή που γεννάει επαναστάτες Αντύπες. Και για την ιστορία ο Αντύπας ήταν απέναντι από τους μεγαλοτσιφλικάδες , ήταν με τους κολίγους. Τους εξηγούσε γιατί αυτοί που δουλεύουν τη γη πρέπει να την πάρουν δική τους! Τους διαφώτισε, τους καθοδήγησε, όμως ο αγώνας ήταν δικός τους και την μάχη την έδωσαν οι κολίγοι με τον Αντύπα πρωτοπόρο στο πλάι τους.
Λίγο υποκριτικό αυτοί που λένε τους αγώνες γραφικούς, αυτοί που δεν  θέλουν να κουνιέται φύλλο, αυτοί που λένε στους συναδέλφους ότι πέντε " καλοί " και " άξιοι" συνδικαλιστές θα τους σώσουν , να θυμούνται ξαφνικά τον Αντύπα.                     
                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου