Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ¨ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ¨ ΤΗΣ Ε.Ε.











ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ 2015-2018

       
      Το Μεσοπρόθεσμο 2015-2018 που η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή, σήμερα, εφαρμόζει τους κανόνες της "ενισχυμένης οικονομικής εποπτείας" της ΕΕ, που εφαρμόζει σ’ όλα τα κράτη – μέλη της, είτε υπάγονται σε μνημόνια και μηχανισμούς στήριξης είτε όχι. Αποδεικνύεται ότι η Ε.Ε. έχει στο  DNA της την εκμετάλλευση των λαών της, για την άνοδο της κερδοφορίας των μονοπωλίων.  Αποδεικνύεται ότι το πλεόνασμα που φτιάχτηκε από το τσάκισμα των λαϊκών στρωμάτων και η Ανάπτυξη που υπόσχονται απαιτεί νέα μέτρα, νέο ξεζούμισμα. Η έξοδος στις Αγορές δεν πρόκειται να ωφελήσει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπονται:

  •     νέα μέτρα και επέκταση των παλιών (π.χ. εισφορά αλληλεγγύης),

  •      αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, κυρίως σε καύσιμα και ποτά και κατάργηση των προνομιακών καθεστώτων του ΦΠΑ,

  •     νέες μειώσεις συντάξεων και εισαγωγή του λεγόμενου «εγγυημένου εισοδήματος»,

  •     πάγωμα κρατικών δαπανών για άλλη μια πενταετία (π.χ. για τα ασφαλιστικά ταμεία, την υγεία και την παιδεία),

  •    επιπλέον περικοπές των κονδυλίων για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (π.χ. αντισεισμικά έργα),

  •     διεύρυνση των προγραμμάτων απασχόλησης – φθηνής εργασίας χωρίς δικαιώματα,

  •     αύξηση των δημοτικών τελών κ.ο.κ.


      Στο επίκεντρο και αυτού του μεσοπρόθεσμου, με ή χωρίς την υπογραφή της Τρόικα, είναι οι επιδιώξεις των μονοπωλίων για αύξηση των κερδών τους στο έδαφος της κρίσης. Είναι η γραμμή της Ε.Ε. που θέλει να ξεμπερδεύει με κάθε «διαρθρωτικό πρόβλημα», που εμποδίζει την μονοπώληση, όπως είναι οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι σ΄όλους τους κλάδους αλλά και στον δικό μας, όπως ξεκάθαρα φάνηκε και με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και στην ουσία την κατάλυση του αρτοποιητικού νόμου. Θα οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό των οφειλών σε εφορία και ΟΑΕΕ, στη μείωση του τζίρου και τελικά σε χιλιάδες νέα λουκέτα.
      Απέναντι σ’ αυτή την λεηλασία έχουμε ένα καθήκον, την οργάνωση της αντεπίθεσής μας. Είναι υπόθεση ζωής για όλα τα φτωχά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, η οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και την λυκοσυμμαχία της ΕΕ.  Είναι το εργαλείο μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να μπορέσει ο λαός να γίνει κυρίαρχος στον τόπο του και τον πλούτο που παράγει.
     
Οι Σύμβουλοι της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας
 ΙΑΣΩΝ ΚΑΠΛΑΝΗΣ
 ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΛΠΟΥΛΗΣ
 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΥΡΕΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου