Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πτωτική τάση στο μαλακό

Πτωτική τάση στο μαλακό λόγω πίεσης στα δημητριακά


Εν αναμονή της νέας σποράς στο σκληρό σιτάρι στη χώρα μας, οι πρόσφατες βροχές είναι ευεργετικές για την προετοιμασία των χωραφιών. Από τιμές οι Ιταλοί διερευνούν την αγορά μας και κουβεντιάζουν για επίπεδα των 235-240 ευρώ ο τόνος FOB, αλλά πωλήσεις δεν έχουν ακουστεί. Παράλληλα στην εσωτερική αγορά κάποιες αποθήκες ακούγονται να πωλούνται στα επίπεδα των 230 ευρώ στον παραγωγό ή αλλιώς 240-245 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε μύλο.
Στη λίστα της Φότζια οι τιμές έχουν παραμείνει αμετάβλητες για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Τα καλής ποιότητας κυμαίνονται στα 240-245 ευρώ σε ιταλικό λιμάνι, ενώ η αμέσως επόμενη ποιότητα στα 235-240 ευρώ. Στο Μιλάνο, οι τιμές συμβολαίων Δεκεμβρίου ξανακέρδισαν τα 2 ευρώ που και κυμαίνονται στα 257-258 ευρώ παραδοτέα σε σιλό στη Φότζια.

Στο χρηματιστήριο του Σικάγο οι τιμές είναι πτωτικές, καθώς οι αναλυτές αναμένουν αύξηση της παραγωγής σόγιας και καλαμποκιού στην επικείμενη αμερικανική έκθεση προσφοράς και ζήτησης δημητριακών. Η αγορά προσπάθησε πρόσφατα να αντιδράσει στην γενική πτωτική τάση αλλά ανεπιτυχώς. Τα δημητριακά στο σύνολο τους φαίνονται υπερ-αρκετά σε σχέση με την παγκόσμια ζήτηση και επομένως οι τιμές θα βρίσκονται υπό πίεση, εκτός αν προκύψουν άλλα θεμελιώδη. Ιδιαίτερη πίεση δέχεται το σιτάρι και από το καλαμπόκι, το οποίο έχει φτάσει σε χαμηλό τριετίας.

Τα γαλλικά μαλακά δεν έχουν μεταβληθεί ιδιαίτερα και βρίσκονται γύρω από τα 202 ευρώ ο τόνος. Νέες αποφάσεις από κερδοσκόπους θα ληφθούν κατόπιν της της έκθεσης του USDA.
 
Παπαδογιάννης Γιάννης|  13/11/2013 - 11:04 πμ
πηγή : agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου