Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Η Πανελλαδική Γραμματεία χαιρετίζει όλους τους αυτοαπασχολούμενους που συμμετείχαν σε δεκάδες πόλεις της χώρας στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. 


Δελτίο Τύπου
Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, συνεδρίασε η Πανελλαδική Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ με θέμα τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς  και το σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.
Η Πανελλαδική Γραμματεία χαιρετίζει όλους τους αυτοαπασχολούμενους που συμμετείχαν σε δεκάδες πόλεις της χώρας στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις που πήραν απόφαση για συμμετοχή και προχώρησαν αποφασιστικά στην οργάνωση των κινητοποιήσεων μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις. Οι κινητοποιήσεις της 21ης Φεβρουαρίου αποτελούν απάντηση ενάντια στη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει με αμείωτη ένταση να τσακίζει τις ζωές μας υλοποιώντας τις επιταγές τις ΕΕ και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτές τις πρωτοβουλίες και καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία σε κλιμάκωση της πάλης. Να κάνουν πράξη το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Να οργανώσουν τι δική τους απάντηση, προσπερνώντας την αδράνεια που σκόπιμα καλλιεργούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Το επόμενο διάστημα καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις να συζητήσουν πλατιά με τα μέλη τους, να μπουν μπροστά στη οργάνωση της πάλης για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας :

  • Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
  • Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.
  • Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.
  • Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας
  • Τη δυνατότητα ένταξης όλων των αυτοαπασχολούμενων χωρίς προϋποθέσεις και αποκλεισμούς στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη. Τη δυνατότητα ένταξης όλων των συναδέλφων που αναγκάστηκαν να κλείσουν με χρέη τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να χρειάζεται επανέναρξη.

Η Πανελλαδική Γραμματεία απευθύνει ξεχωριστό κάλεσμα στις γυναίκες αυτοαπασχολούμενες που καλούνται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να συνδυάσουν την οικογένεια και το νοικοκυριό με τη δουλειά. Ένας συνδυασμός που δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο με τα ολοένα και αυστηρότερα κριτήρια που θέτουν οι Δήμοι για εισαγωγή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς των ήδη μειωμένων θέσεων, το πενιχρό επίδομα μητρότητας των 150 ευρώ και μάλιστα με προϋποθέσεις που για τις περισσότερες γυναίκες είναι ανέφικτες, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την αντιδραστική εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης. Τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων γυναικών είναι προβλήματα όλης της λαϊκής οικογένειας. Οι κινητοποιήσεις στις 8 Μάρτη, θα πρέπει να αποτελέσουν εφαλτήριο για ένταξη όλο και περισσότερων γυναικών στην πάλη, για ακόμα πιο αποφασιστική διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Τώρα είναι ανάγκη τα συνδικαλιστικά όργανα να συζητήσουν πλατιά με τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε όλους τους κλάδους, να πάρουν πάνω τους την ένταξή τους στην πάλη και με πρακτικά μέτρα στήριξης.

Όλοι στη μάχη – Όλοι στον Αγώνα

26/02/2018
Η Πανελλαδική Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου