Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΣΤΟ ΒΕΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΕΑΑποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ 









ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 28/09/2016 κατά την διενέργεια του Δ.Σ. του ΒΕΑ παρέστη ο Υπουργός εργασίας Κ. Κατρούγκαλος  για την παρουσίαση του νέου ασφαλιστικού νόμου. Όπως μας πληροφόρησε μάλιστα δελτίο τύπου του ΒΕΑ ακολούθησε¨" εποικοδομητική συζήτηση" μεταξύ Υπουργού και συναδέλφων και μάλιστα το ίδιο δελτίο μας πληροφορεί ότι ο Πρόεδρος Κ. Ραβάνης επεσήμανε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί λύση για τους χιλιάδες οφειλέτες προς τον ΟΑΕΕ, προκειμένου να πληρώσουν από τη νέα χρονιά, τις ασφαλιστικές τους εισφορές και να εξασφαλίσουν ασφαλιστική ενημερότητα οι συνάδελφοι.
Με βάση τα παραπάνω θα θέλαμε να επισημάνουμε και εμείς ότι η διοίκηση του ΒΕΑ, τόσο με τη γενική της παρουσία, όσο και συγκεκριμένα εδώ δείχνει την πλήρη εναρμόνισή της στις πολιτικές που μας οδηγούν στον αφανισμό, αφού ακόμη μια φορά η επισήμανση του προέδρου δεν ξέφευγε από τις κυβερνητικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ περί παγώματος των χρεών στο ταμείο μας, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές, όπως μπήκαν και από τις δύο πλευρές.
Πουθενά στο Δ.Τ. δεν διαβάσαμε όμως τα αυτονόητα: Αν είχαμε να πληρώσουμε τις τρέχουσες εισφορές του ΟΑΕΕ, τις τρέχουσες αποδώσεις του ΦΠΑ, τις τρέχουσες υποχρεώσεις της εφορίας, τις τρέχουσες απαιτήσεις των προμηθευτών και των τραπεζών, τους τρέχοντες λογαριασμούς ΔΕΗ, το πανάκριβο πετρέλαιο, τα φροντιστήρια των παιδιών κτλ, δεν θα είχαμε χρέη προς το ταμείο του ΟΑΕΕ, δεν θα ήταν επιλογή μας να μείνουμε χωρίς ασφάλιση, να παραδέρνουμε στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας .
Ήρθε ο υπουργός στην συνεδρίαση μας ( στρώνοντας του το κόκκινο χαλί η διοίκηση μας ) ώστε να "πουλήσει" κοινωνική ευαισθησία και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την τρέχουσα εισπραξιμότητα του ΟΑΕΕ που έχει πέσει κάτω από το 60% λόγω αδυναμίας πληρωμής. Μάλιστα όπως παραδέχτηκε, ότι οι εισφορές είναι " από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Επεσήμανε  ωστόσο ότι δεν είναι δυνατόν να μειωθούν αυτή στη στιγμή γιατί θα είναι αδύνατη η καταβολή ακόμη και των σημερινών χαμηλών συντάξεων. Φυσικά δεν έκανε κουβέντα για τα κλεμμένα αποθεματικά του ταμείου και την πετσοκομένη κρατική χρηματοδότηση. Προσπερνάνε έντεχνα ότι οι δικές μας εισφορές είναι δεμένες με τη σύνταξη που εμείς θα πάρουμε, τα χρήματα των σημερινών συνταξιούχων αντιστοιχούν στις εισφορές που εκείνοι είχαν πληρώσει και τώρα απλά έχουν κατακρεουργηθεί.  Πληροφορηθήκαμε φυσικά ότι όλες αυτές οι εξαγγελίες βρίσκονται ακόμη στην " διαπραγμάτευση" με τους θεσμούς παράλληλα με τη συνολική διαχείριση ιδιωτικού  χρέους ( επιχειρήσεων και νοικοκυριών ) για οφειλές σε δημόσιο και τράπεζες. Σημασία όμως έχει ότι παρά τις εξαγγελίες τους, η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά δεν προσφέρει απολύτως καμία ανακούφιση στους χιλιάδες βιοπαλαιστές που πνίγονται από τα χρέη και δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Δεν χαρίζεται ούτε ένα ευρώ από τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά βάση στα χρόνια της κρίσης ( που έχουν πολλαπλασιαστεί με τους τόκους, πρόστιμα, με εισφορά υγείας χωρίς αντίκρισμα στον οφειλέτη).
Συνάδελφοι, οι κοροϊδίες της κυβέρνησης  δεν κρύβουν ότι αυτοί οι ίδιοι με την πολιτική τους μας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Δεν κρύβουν ότι με τη δική τους νομοθεσία έχει ξεκινήσει αυτές τις μέρες ένας ατελείωτος γύρος κατασχέσεων λογαριασμών, κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι όποια νέα ρύθμιση και να γίνει, χιλιάδες από εμάς θα βρεθούν εκτός αυτής πολύ γρήγορα, όπως αποδείχθηκε και με την πολυδιαφημιζόμενη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ήδη ένας στους δύο συναδέλφους έχει αποκλειστεί λόγω αδυναμίας πληρωμής.
Οι κάθε φορά ρυθμίσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα από μόνες τους από τη στιγμή που η αναδουλειά τσακίζει κόκκαλα, τα πολυκαταστήματα και οι επιχειρηματικοί όμιλοι συγκεντρώνουν την αγορά, από τη στιγμή που τι ίδιο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που συμπλήρωσε και αυτή η κυβέρνηση είναι σε πλήρη ισχύ.
Καμία λοιπόν ανοχή στην νέα εξαπάτηση της κυβέρνησης.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Όλοι στο δρόμο του αγώνα για να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας
Αρκετά πληρώσαμε την κρίση τους. Να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο.
Καμία εμπιστοσύνη σε συμβιβασμένες ηγεσίες ( ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ) ΒΕΑ εδώ όπου βάζουν πλάτη και ακόμη ένα λιθαράκι έτσι ώστε να περνάνε οι καταστροφικές πολιτικές για εμάς όσο πιο ανώδυνα γίνεται για αυτούς.
Δεν είχε καμία δουλειά η διοίκηση του ΒΕΑ να διαφημίζει τον Κ.Κατρούγκαλο και να τον φέρει έτσι ώστε να χαϊδέψει αυτιά στη συνεδρίαση του ΒΕΑ


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου