Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ: Κινητοποίηση ενάντια στη «Λευκή Νύχτα» που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος


Από παλιότερη κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ στα ΙωάννιναΑπό παλιότερη κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ στα Ιωάννινα
Σε συγκέντρωση ενάντια στη «Λευκή Νύχτα» που διοργάνωσε  ο Εμπορικός Σύλλογος, κάλεσε η Γραμματεία Ιωαννίνων της ΠΑΣΕΒΕ την  Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ (Αραβαντινού).
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο κάλεσμα της «Οι "Λευκές Νύχτες" δεν θα περάσουν. Οι "Λευκές Νύχτες" τους δεν μπορούν να καλυτερέψουν τις "μαύρες μέρες μας"».
Το κάλεσμα αναφέρει:
«Τις τελευταίες μέρες επιχειρείται από την πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου η οργάνωση "Λευκής Νύχτας" στην πόλη μας, μαζί με άλλους επιχειρηματίες (ξενοδόχους, εστίασης), με στόχο όπως αναφέρουν την "τόνωση" της αγοράς.
Για άλλη μία φορά αποφασίζει να βγει μπροστά μόνο όταν πρόκειται να στηριχτούν αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων, που πλήττουν τους μικρούς εμπόρους και τους εργαζόμενους. Αφού στήριξαν την κατάργηση της Κυριακής αργίας, την απελευθέρωση του ωραρίου, την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού θεωρούν δεδομένα και αναπόφευκτα όλα τα μέτρα που μας στέλνουν στο λουκέτο (φορολογικά χαράτσια, ΦΠΑ, χρέη κ.λπ.), τώρα μας παρουσιάζουν ως λύση να δουλέψουμε και τη νύχτα.
Οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι με "φιέστες" τέτοιου τύπου, όχι μόνο δεν σώζονται, αλλά αντίθετα ανοίγουν τις πόρτες για νέα χειρότερα μέτρα σε βάρος τους. Οι "λεύκες νύχτες" όπως και όλα τα άλλα μέτρα αποτελούν απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου πανελλαδικά, εδώ και χρόνια. Είναι μέσο για την παραπέρα γενίκευση της απελευθέρωσης του ωραρίου. Ξέρουν καλά ότι τα μεγάλα καταστήματα, μπορούν να κερδίσουν και από αυτό, δίπλα στις φοροαπαλλαγές, τα αναπτυξιακά πακέτα, το φτηνό εργατικό δυναμικό που τους εξασφαλίζει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτή είναι η περιβόητη "ανάπτυξη" που διαφημίζουν. Κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματίες, εξουθένωση, χρέη και λουκέτα και τους μικρούς, ανεργία, χαμηλοί μισθοί για το λαό που δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να βγάλουν συμπεράσματα. Να μην επιτρέψουμε να περάσουν οι αποφάσεις της πλειοψηφίας του Συλλόγου. Είναι αποπροσανατολιστικές και οδηγούν σε αδιέξοδες λύσεις, στην αναμονή, την απογοήτευση, τη λογική του "τίποτα δεν γίνεται". Από την άλλη μπορούμε να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας, τον αγώνα, διεκδικώντας αιτήματα και μέτρα που μπορούν ουσιαστικά να ανακουφίσουν τους αυτοαπασχολούμενους:
- Την ένταξη στο αφορολόγητο όριο και την κατάργηση των φορολογικών νόμων και χαρατσιών (αφορολόγητο 20.000 ευρώ + 5.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος, με παράλληλη ενίσχυσης της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου προοδευτικά στο 45%.
- Προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού, την κατάργηση των αντίστοιχων νόμων.
- Τη διαγραφή τμήματος των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς το κράτος και τις τράπεζες, επιβολή ευνοϊκών ρυθμίσεων.
- Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
- Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου και την υπεράσπιση των συντάξεων.
Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου. Μπροστά και στις εκλογές του Συλλόγου, μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση, δυναμώνοντας τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ. Η συσπείρωση αυτοαπασχολούμενων από όλους τους κλάδους με την ΠΑΣΕΒΕ και η κοινή πάλη με τους εργαζόμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στα μονοπώλια, μπορεί να βάλει εμπόδια στην υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών, να δυναμώσει την πάλη για την ανάκτηση των απωλειών, να ανοίξει δρόμο για ουσιαστικές αλλαγές στη ζωής μας και αυτή των οικογενειών μας.
πηγή: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου