Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΑΣΕΒΕ : Για το πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ

 
ΑΘΗΝΑ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Για το πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ

Οι αυτοαπασχολούμενοι είχαν αυτή τη φορά την «τιμητική τους» στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ. Ο κ. Τσίπρας περίτεχνα λυπημένος για την οριακή κατάσταση που έχουν βρεθεί χιλιάδες επαγγελματίες λόγω της γενικευμένης αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στην κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών, ανακοίνωσε το «πάγωμα» των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές τους.
Παρά τις τυμπανοκρουσίες και τα δημοσιεύματα που συνόδευσαν την εξαγγελία, η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά δεν προσφέρει απολύτως καμία ανακούφιση στους χιλιάδες βιοπαλαιστές που πνίγονται από τα χρέη και αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε, πρόλαβε να διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να χαρίσει ούτε ένα ευρώ από τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά βάση στα χρόνια της κρίσης (που έχουν πολλαπλασιαστεί με τους τόκους, τα πρόστιμα και την εισφορά υγείας που δεν έχει κανένα αντίκρισμα στον οφειλέτη), περίοδο που η αναδουλειά κορυφώθηκε και η φοροληστρική πολιτική των κυβερνήσεων οδήγησε χιλιάδες συνάδελφους σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Ο ίδιος και η κυβέρνησή του ξεχνούν ότι όχι μόνο δεν κατήργησαν αυτούς τους νόμους όπως υπόσχονταν, αντίθετα διατήρησαν τη σκληρή φορολογία από το πρώτο ευρώ, τον ΕΝΦΙΑ, αύξησαν το ΦΠΑ, έβαλαν το λιθαράκι τους με την πολιτική τους στη γενικευμένη ακρίβεια που μαστίζει τη λαϊκή οικογένεια
Αν οι αυτοαπασχολούμενοι είχαν να πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές του ΟΑΕΕ, τις τρέχουσες αποδώσεις του ΦΠΑ, τις τρέχουσες υποχρεώσεις της εφορίας, τις τρέχουσες απαιτήσεις των προμηθευτών και των τραπεζών, τους τρέχοντες λογαριασμούς της ΔΕΗ, το πανακριβο πετρέλαιο, τα φροντιστήρια των παιδιών κτλ δεν θα είχαν χρέη προς το ταμείο του ΟΑΕΕ, δεν θα ήταν επιλογή τους να μένουν χωρίς ασφάλιση, να παραδέρνουν στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας.
Συνάδελφοι,
Με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσπαθεί να πετύχει με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια. Και να «πουλήσει» κοινωνική ευαισθησία και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την τρέχουσα εισπραξιμότητα του ΟΑΕΕ που έχει πέσει κάτω από 60% λόγω αδυναμίας πληρωμής των αυτοαπασχολούμενων. Φυσικά κουβέντα για τα κλεμμένα αποθεματικά του ταμείου και για την πετσοκομμένη κρατική χρηματοδότηση.
Οι κοροϊδίες της κυβέρνησης  δεν κρύβουν ότι αυτοί οι ίδιοι με την πολιτική τους μας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Δεν κρύβουν ότι με τη δική τους νομοθεσία έχει ξεκινήσει αυτές τις μέρες ένας ατελείωτος γύρος κατασχέσεων λογαριασμών, κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι όποια νέα ρύθμιση και να γίνει, χιλιάδες από εμάς θα βρεθούν εκτός αυτής πολύ γρήγορα, όπως αποδείχθηκε και με την πολυδιαφημιζόμενη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ήδη ένας στους δύο συναδέλφους έχει αποκλειστεί λόγω αδυναμίας πληρωμής.
Οι κάθε φορά ρυθμίσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα από μόνες τους από τη στιγμή που η αναδουλειά τσακίζει κόκκαλα, τα πολυκαταστήματα και οι επιχειρηματικοί όμιλοι συγκεντρώνουν την αγορά, από τη στιγμή που τι ίδιο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που συμπλήρωσε και αυτή η κυβέρνηση είναι σε πλήρη ισχύ.

Καμία λοιπόν ανοχή στην νέα εξαπάτηση της κυβέρνησης.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Όλοι στο δρόμο του αγώνα για να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας
Αρκετά πληρώσαμε την κρίση τους. Να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου