Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ


Συνάδελφοι -συναδέλφισσες,
Το 3ο μνημόνιο ψηφίστηκε από την βουλή. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ αποτελούν τους στυλοβάτες της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που στηρίζεται και στα προηγούμενα δυο μνημόνια με το τρίτο να έρχεται να αποτελειώσει ότι απέμεινε. Φόροι, χαράτσια, τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, του ασφαλιστικού, ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση των επαγγελμάτων και υπηρεσιών, εκμηδένιση των όποιων εναπομεινάντων κοινωνικών παροχών αποτελούν το σκηνικό της μαύρης-ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας . Κανένας και τίποτα πλέον δεν πείθει , ότι ΕΕ , μεγάλο κεφάλαιο και φιλολαϊκή κυβέρνηση  μπορούν να συνυπάρξουν.
Τα προαπαιτούμενα του μνημονίου μέτρα φόρτωσαν σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους καινούρια βάρη στα ήδη υπάρχοντα. Τα αργύρια που θα δοθούν με την υπογραφή του μνημονίου, προορίζονται για πληρωμή των δανειστών και για την ανακεφαλαιοποίηση και πλουτισμό των τραπεζών. Για το λαό μένει ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, η μείωση των συντάξεων.
Την ίδια στιγμή η θηλιά γύρω από την καταχρεωμένη μικρή επιχείρηση σφίγγει και στραγγαλίζει τις εναπομείναντες μικρές επιχειρήσεις βγάζοντας από την  μέση το ¨διαθρωτικό πρόβλημα¨ προς όφελος των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Δηλαδή τα μικρά μαγαζιά, τους μικρούς φούρνους- παραδοσιακά αρτοποιεία. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι  μικροί ΕΒΕ που φυτοζωούν, θα δεχθούν νέο πλήγμα με την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που προβλέπει πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου του εμπορίου, κατάργηση στην ουσία της Κυριακάτικης αργίας και απελευθέρωση τομέων της οικονομίας.
Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,
Το πλήγμα για το κλάδο μας είναι βαρύ. Παραδίδεται στην ουσία ξεδιάντροπα στους μεγαλοβιομήχανους  του χώρου το ψωμί- το βασικότερο διατροφικό προϊόν της λαϊκής οικογένειας. Ρίχνοντας την ποιότητα και οδηγούμενοι και από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ στην κατά κόρον κατανάλωση κατεψυγμένης ζύμης.  Η αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα που παράγουμε και διαθέτουμε αλλά και η λεγόμενη απελευθέρωση , οδηγούν πολλούς από μας σε λουκέτο.
Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,
-Πρέπει να ξεκαθαριστεί η κυβέρνηση δεν εκβιάστηκε στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης να παραδώσει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο αλλά από την πρώτη στιγμή έβαλε υποθήκη τα δικαιώματα μας για να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων της χώρας μας και όχι μόνο. Τα λαϊκά στρώματα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί βιοτέχνες φουρνάρηδες δεν θα δούμε ούτε ένα Ευρώ από τα χρήματα αυτής της συμφωνίας. Αντίθετα θα φορτωθούμε όπως και με της προηγούμενες κυβερνήσεις ένα νέο λογαριασμό 85 Δις στις πλάτες μας.
-Πρέπει να ξεκαθαριστεί και να αποκαλυφθεί ο ρόλος των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών γενικότερα ( ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ) αλλά και ειδικότερα ( ΟΑΕ-πρωτοβάθμια σωματεία) που όλο το προηγούμενο διάστημα, και συνεχίζουν ακόμη,  επιβεβαίωσαν τον τίτλο του Δούρειου ίππου, που επάξια έχουν κερδίσει αυτά τα χρόνια, στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνονται τελευταία καθώς και κάτι ψελλίσματα που προσπαθούν να αρθρωθούν δεν αναιρούν την στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα για το ότι η κυβερνητική εναλλαγή θα δώσει ¨λύσεις ¨,  ¨υπομονή¨, ¨να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση¨ "η κυβέρνηση στηρίζει τους αρτοποιούς" . Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση εφάρμοζε μνημονιακά μέτρα και χαράτσια με συνέπεια.
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών επανειλημμένα και ξεκάθαρα είχε επισημάνει τους κινδύνους από τη διαφαινόμενη δυσμενή εξέλιξη. Με επιμονή αποκάλυπτε την συμβιβαστική τακτική της Ομοσπονδίας, η οποία με τη στάση της καλλιέργησε τον εφησυχασμό και τον φόβο στον κλάδο, και πρόσφατα συναίνεσε στην καταστροφή του φούρνου της γειτονιάς, προτείνοντας τα ΄΄αρτοπωλεία΄΄ να ονομάζονται  πλέον φούρνοι.
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών λοιπόν όπως πολλές φορές έχει κάνει και στο παρελθόν  καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες

  •   Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος

  •   Να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα
Να αντιτάξουμε απέναντί τους την δική μας συμμαχία με όλους αυτούς που πλήττονται από αυτή την πολιτική τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες. τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.
  •   Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, να πυκνώσουμε τις γραμμές του κινήματός μας παραμερίζοντας υποταγμένες λογικές.
  •   Να αναγεννήσουμε τα σωματεία και τις ομοσπονδίες μας, απαλλάσσοντας τες, από τις ηγεσίες βαρίδια που τα έχουν οδηγήσει στον εκφυλισμό. Να ενισχύσουμε το διεκδικητικό χαρακτήρα τους, να υψώσουμε τη σημαία υπεράσπισης των δικών μας δικαιωμάτων, ανάκτησης των απωλειών μας.
  •  Καλούμε κάθε συνάδελφο , που βλέπει την κατάντια των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας που  δεν έχουν αφήσει  τίποτα όρθιο στον κλάδο, να παρακάμψουν τους συμβιβασμούς και την τρομοκρατία που μας ασκείται από την κυβέρνηση, που προσπαθεί να μας κάνει συνένοχους στις αντιλαϊκές συμφωνίες που υπογράφει.
  •   Να περάσουμε στη αντεπίθεση ενημερώνοντας, οργανώνοντας τους συναδέλφους για έναν δρόμο που οδηγεί στην προοπτική κάλυψης των δικών μας, σύγχρονων αναγκών.    
  •  Καλούμε σήμερα κάθε αρτοποιό , απλώνουμε το χέρι σε κάθε συνάδελφο για κοινή δράση, με τις προτάσεις της Αγωνιστικής Κίνησης Αρτοποιών, με το πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ, ώστε να οργανώσουμε την αντίστασή μας στα αντιλαϊκά μέτρα, να οργανώσουμε την αλληλεγγύη στους συναδέλφους που πλήττονται και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, να οργανώσουμε μια πραγματική αντεπίθεση για ουσιαστικές αλλαγές
  •   Αρνούμαστε πια  να ξεπληρώνουμε ένα χρέος που δεν είναι δικό μας.
  •   Αρνούμαστε να κάνουμε συνεχώς εκπτώσεις στις καθημερινές ανάγκες και προτεραιότητες των οικογενειών μας.
  •   Αρνούμαστε να δεχόμαστε την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κατάντησε τους αγρότες να πουλάνε κάτω από το κόστος το σιτάρι, τους αλευροβιομήχανους να πλουτίζουν, κι εμάς να παλεύουμε να κρατήσουμε το φούρνο της γειτονιάς ανοιχτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου