Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Kεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς


Kεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Υπό την εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς περνούν κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στην περιουσία των συνολικά 13 Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με το euro2day ρίχνει σημαντικό βάρος στη λειτουργία των επαγγελματικών ταμείων καθώς εκτός από τα 13 που ήδη λειτουργούν, υπάρχουν άλλοι 12 κλάδοι και αντίστοιχα ταμεία ή τομείς επικουρικής ασφάλισης που αναμένεται, εντός του 2015 να αποφασίσουν εάν θα μετατραπούν σε ΤΕΑ ή θα ενταχθούν στο υπερ-επικουρικό των μισθωτών ΕΤΕΑ.
Πρόκειται για τα ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αρτοποιών, Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Συμβολαιογράφων, Δικηγόρων, Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου, Τεχνικών Τύπου και Ναυτικών καθώς και τα επικουρικά ταμεία των Αστυνομικών και των Πυροσβεστών (ΤΕΑΠΑΣΑ) καθώς και το επικουρικό των λιμενικών (ΤΕΑΠΙΕΝ).
O Υπουργός Εργασίας,  με τις τρεις υπουργικές αποφάσεις που εξέδωσε επιδιώκει την θωράκιση των ΤΕΑ ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά τους, με ιδιαίτερο βάρος στον θεσμικό έλεγχο, τη χρηστή διαχείριση και την μέγιστη δυνατή απόδοση των αποθεματικών.
Η πρώτη υπουργική απόφαση, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα Ταμεία υποχρεούνται να καταθέσουν έως τις 22 Ιανουαρίου Κανονισμούς επενδύσεων και να γνωστοποιήσουν τους διαχειριστές. Η απόφαση ορίζει τις ελάχιστες απαιτήσεις και τους βασικούς κανόνες διαχείρισης που θα είναι, στο εξής, υποχρεωτικοί.
Η δεύτερη απόφαση αφορά στη διενέργεια διοικητικού, οικονομικού και αναλογιστικού ελέγχου, καθώς και ελέγχου επενδύσεων. Ισχυρός είναι ο ρόλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέλη της οποίας μαζί με στελέχη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και υπαλλήλους της υπηρεσίας επαγγελματικής ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας, θα διαπιστώνουν την εφαρμογή των διατάξεων, θα ψάχνουν για ενδεχόμενες παρεκκλίσεις και παρατυπίες, θα ελέγχουν τη βιωσιμότητά τους καθώς και την τήρηση των επενδυτικών κανόνων και θα εντοπίζουν τα σχετικά προβλήματα.
Στην τελευταία απόφαση καθορίζεται ο τρόπος αποτίμησης της κινητής και ακίνητης περιουσία των ταμείων. Μάλιστα για τα υφιστάμενα ΤΕΑ ορίζει ότι η πρώτη αποτίμηση πρέπει να έχει ημερομηνία αναφοράς την 31 Δεκεμβρίου 2014, ενώ εντός ενός μήνα από τη δημοσίευση της απόφασης, θα πρέπει να ενημερωθεί το υπουργείο Εργασίας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή.
πηγή: ΕΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου