Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κομβικός ο ρόλος της Ευρώπης στις εξαγωγές μαλακού σίτου


Οι κινήσεις των παραγωγών µαλακού σιταριού της Μαύρης Θάλασσας για περιορισµό των εξαγωγών τους, θα µετατοπίσει µεγάλο µέρος της ζήτησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνοντας τις εξαγωγές της γηραιάς ηπείρου σε επίπεδα ρεκόρ, σύµφωνα µε την Strategie Grains.
Ο όµιλος αναλύσεων ανέβασε τις εκτιµήσεις του για τις εξαγωγές µαλακού της ΕΕ για το 2014/15 κατά 2,1 εκατ. τόνους, επικαλούµενος τα µέτρα που λαµβάνουν οι πρώην σοβιετικές χώρες για να περιορίσουν τον όγκο εξαγωγών τους. «Η ΕΕ θα βρίσκεται σε πλεονεκτική και ανταγωνιστική θέση για να αντικαταστήσει τις εξαγωγές της Μαύρης Θάλασσας στην διεθνή αγορά», υποστηρίζει η Strategie Grains. Η αναθεωρηµένη εκτίµηση του οµίλου υπολογίζει τα φορτία της ΕΕ στους 29.3 εκατ. τόνους, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της περσινής χρονιάς.

Την ίδια ώρα, οι εκτιµήσεις του USDA για τις εξαγωγές όλων των τύπων σιταριού από την ΕΕ, συµπεριλαµβανοµένου και του σκληρού, κάνουν λόγο για 30 εκατ. τόνους. «Η αύξηση οφείλεται στον γρήγορο ρυθµό των αποστολών και στις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν µόλις ο δασµός στις ρώσικες εξαγωγές τεθεί σε ισχύ», σύµφωνα µε το USDA.

Ωστόσο, λίγη ώρα µετά τις αναθεωρηµένες προβλέψεις του USDA, εµφανίστηκαν αναφορές πως και η Ουκρανία πραγµατοποιεί κινήσεις για να περιορίσει τις εξαγωγές της, θέτοντας στους εµπόρους το ανώτατο όριο των 200.000 τόνων µηνιαίως στις αποστολές µαλακού για Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Όµως, ο όµιλος συνέστησε προσοχή σχετικά µε τις προσδοκίες που δηµιουργούνται για υψηλές τιµές. «Ο ισολογισµός της ΕΕ, παρά τις νέες εκτιµήσεις στις εξαγωγές, εξακολουθεί να αποτελεί αρνητικό παράγοντα µέχρι το τέλος της περιόδου συγκοµιδής».
πηγή: agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου