Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συγκεντρώσεις της ΠΑΣΕΒΕ σε Αθήνα και άλλες πόλεις ενάντια στα χρέη και τις απειλές


Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας, απαντούν στα χρέη και τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, μετά από κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ. 
Στην Αθήνα, η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε στο υπουργείο Οικονομικών. Στο Υπ. Εργασίας αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα του κλάδου, κάτι που δεν επετράπη στο Υπ. Οικονομικών, γεγονός που κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι.   
Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τοΣάββατο 4 Οκτώβρη στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ ενάντια στην ανεργία την φτώχεια και την εκμετάλλευση αλλά και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του Μετώπου την 1η Νοέμβρη. Κάλεσαν σε ξεσηκωμό, για ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Ομιλίες στη συγκέντρωση 
Στη συγκέντρωση το κεντρικό σύνθημα στην εξέδρα έδινε το στίγμα: «Διαδηλώνουμε ενάντια στις απειλές, στις κατασχέσεις για τα χρέη, απαιτούμε πάγωμα των χρεών, μείωση των εισφορών, καμία κατάσχεση, αντιστεκόμαστε στην πολιτική που μας αφανίζει», εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στα ραβασάκια της κυβέρνησης, που τους απειλεί με κατασχέσεις εάν δεν πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται και τους αφανίζει. Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ ζητούν επίσης την ανανέωση των βιβλιαρίων για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από χρέη.
Στην ομιλία του ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η σαρωτική καταστροφή μεγάλων κλάδων, και το ξεζούμισμα όλων των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων, είναι πραγματικότητα και δεν κρύβεται με ωραία "θα". Οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό, μειώθηκαν κατά 37% σε 5 χρόνια. Ήδη από το 2010, μετράμε πάνω από 200.000 λουκέτα σε μικροεπιχειρήσεις. Αυτά δεν είναι απλά νούμερα... Μεταφράζονται σε άνεργους και καταχρεωμένους συναδέλφους. (...) Και ο κλοιός σφίγγει, με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών να έχει στείλει σχεδόν 100.000 ειδοποιητήρια, απειλώντας με κατάσχεση των κόπων μιας ζωής, των εργαλείων της δουλειάς μας. Αφού δηλαδή μας φόρτωσαν μια κρίση για την οποία δεν φταίμε, μας παίρνουν και ό,τι έχουμε φτιάξει με ιδρώτα και κόπο. Δεν αγγίζουν τους 833 οφειλέτες που χρωστούν στο ΙΚΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ ο καθένας και συνολικά 3 δισ., αλλά κυνηγούν τους μικροοφειλέτες αυτοαπασχολούμενους!».
Και καταλήγοντας επεσήμανε: «Σήμερα χρειάζεται "οργάνωση παντού για να 'ρθουν τα πάνω κάτω". Οργάνωση στα Σωματεία, στις Ενώσεις, στους Συλλόγους, στις Επιτροπές Αγώνα, να παραμερίσουμε τους συμβιβασμένους που βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη του κινήματος.
Σήμερα χρειάζεται πλατιά συμμαχία με την εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Μαζί τους παλέψαμε τη διάλυση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Μαζί τους καταγγείλαμε την αντεργατική σκούπα των ατομικών συμβάσεων, την ίδια ώρα που ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ μαζί με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ, μιλάνε για ανταγωνιστικότητα και στους μισθούς. Το σύνθημα "εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά", ήταν και παραμένει επίκαιρο. Σύμμαχός μας είναι η φτωχή αγροτιά και το αντιμονοπωλιακό της κίνημα, που μπορεί να εξασφαλίσει φθηνό, ποιοτικό και άφθονο αγροτικό προϊόν για το λαό. Οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ που διαμαρτύρονται αυτή τη στιγμή μαζί μας έξω από τα ΚΕΑΟ με τα χαρτιά των κατασχέσεων στο χέρι. Μαζί μας είναι οι γυναίκες και η νεολαία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που πλήττονται από τεράστια ανεργία ή αναγκάζονται να δουλέψουν σαν δούλοι. Οι νέοι επιστήμονες που δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και αμείβονται με μπλοκάκια. Στα ασφυκτικά πλαίσια αυτής της οικονομίας, στις ράγες αυτής της ανάπτυξης, μέσα στην ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα, η τύχη για τους χιλιάδες ΕΒΕ, εργαζόμενους, τις γυναίκες, τους αγρότες και τη νεολαία, είναι προδιαγεγραμμένη. Μία διέξοδος στα σημερινά προβλήματα υπάρχει και μπορεί να δώσει ανάσα και προοπτική. Είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση, με το λαό στην εξουσία να διαφεντεύει την τύχη του». 
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Γιώργος Ζαχάρος, μέλος της Γραμματείας Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ένας από τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που έλαβαν το «ατομικό ειδοποιητήριο» από το ΚΕΑΟ. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Να γίνουμε ενεργά μέλη στο σωματείο μας, να συμμετέχουμε στις δραστηριότητες της Λαϊκής Επιτροπής στην γειτονιά μας. Μαζί με τους γείτονές μας να προετοιμαστούμε, έτσι ώστε να μην αφήσουμε να γίνει καμία κατάσχεση σε σπίτι ή μαγαζί.
Να κάνουμε πράξη το σύνθημα "ένας για όλους και όλοι για έναν". Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μόνο ο δρόμος του αγώνα, της ενότητας, της κοινωνικής συμμαχίας των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζομένων, των αγροτών, των γυναικών, των νέων».
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης
Η συγκέντρωση ενέκρινε ψήφισμα όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Δεν αντέχουμε άλλο! Το πλεόνασμά σας έγινε με το αίμα εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων .
Αρνούμαστε να δεχτούμε τον αργό θάνατο στον οποίο συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ένωσης μας οδηγούν.
Αρνούμαστε τη διαρκή λεηλασία των δικαιωμάτων, του εισοδήματός μας, μέσω των περικοπών, της φοροληστείας και των απειλών για κατασχέσεις των σπιτιών μας .
Απαιτούμε από τη συγκυβέρνηση, να πάρει τώρα πίσω όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που μας οδήγησαν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Δηλώνουμε ότι δεν θα ησυχάσουμε.
Με τους μαζικούς μας αγώνες, θα αποκρούσουμε την επίθεσή τους.
Θα ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική τους.
Καλούμε όλους τους μικρούς ΕΒΕ, τα σωματεία, να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση, να καταδικάσουν έμπρακτα και να συστρατευτούν μαζί μας, στον αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση».(Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρο το ψήφισμα σε μορφή PDF).
Πολύμορφες κινητοποιήσεις γίνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας
Συγκεντρώσεις στις κατά τόπους Εφορίες και τα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, διοργανώνουν σήμερα οι τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ. Συγκεκριμένα:
Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μικροί και αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες Βιοτέχνες και Εμποροι της Θεσσαλονίκης. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ και των σωματείων τους. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων, Σωματείο Δερματίνων - Γουναρικών, Σωματείο Επιπλοποιών, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου, Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ και Επιτροπή Αγώνα Υδραυλικών.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων και Οικοδόμων, της διοίκησης του Σωματείου ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης "ΕΡΜΗΣ" και της διοίκησης του Συλλόγου Μεταφραστών. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία τους επέδωσε το ψήφισμα στη διεύθυνση του ΚΕΑΟ στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια στιγμή, μπροστά στην είσοδο του κτιρίου οι αυτοαπασχολούμενοι έκαιγαν συμβολικά τα κατασχετήρια που τους έχουν σταλεί. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία του ΟΑΕΕ και κατέληξαν στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη κινητοποίηση των συνταξιούχων όλων των ταμείων. Ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το συλλαλητήριο για την ανεργία, που προγραμματίζει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Στη Λαμία, παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν το πρωί αντιπροσωπείες της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ στη ΔΟΥ Λαμίας. Συναντήθηκαν με τη διεύθυνση και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την καταιγίδα των φόρων που έχουν επιβληθεί στις πλάτες των μικρών αγροτών, επαγγελματιών και εμπόρων.  Τα διογκωμένα χρέη, η οικονομική αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών, η συγκέντρωση της γης, του εμπορίου και της παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια, τους οδηγεί στην ανεργία, στις κατασχέσεις, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Και ενώ πολλοί δεν μπορούν "να βγάλουν το μήνα", η αντιλαϊκή πολιτική, οι τράπεζες και η Εφορία, τους καλούν "να είναι συνεπείς στις στις υποχρεώσεις τους", εκτοξεύοντας εναντίον τους ένα σωρό απειλές. Οι συγκεντρωμένοι κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και κάλεσαν τους υπαλλήλους και τους συναλλασσόμενους πολίτες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ της 3ης Οκτώβρη στη Λαμία και της 1ης του Νοέμβρη στην Αθήνα.   
Στην Κομοτηνή, συγκέντρωση στα ΚΕΑΟ και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση διοργάνωσαν σήμερα οι Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής. Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 3 Οκτώβρη και τη 1η στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΑΟ με πρωτοβουλία των γραμματειών Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ. Παραδόθηκε ψήφισμα στην Διευθύντρια του Κέντρου με το οποίο απαιτήθηκε να σταματήσουν άμεσα όλες οι ποινικές διαδικασίες κατασχέσεων που κινήθηκαν ή ετοιμάζονται να κινηθούν σε βάρος συναδέλφων μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων όπως επίσης και σύνολο αιτημάτων ενάντια στην προσχεδιασμένη διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος. 
Στην Κατερίνη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία από τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ. 
Στο Ηράκλειο δεκάδες επαγγελματίες από διάφορους κλάδους των επαγγελματοβιοτεχνών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ αλλά και αγρότες από την ΠΑΣΥ, στελέχη αγροτικών συλλόγων, συμμετείχαν στην δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΑΟ.
Στα Τρίκαλα, το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ βρήκε μαζική και δυναμική ανταπόκριση. Η διαμαρτυρία έγινε στο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων, όπου είχε οριστεί να γίνει ο πλειστηριασμός του μαγαζιού επαγγελματία από τη Φαρκαδόνα. Με τη δυναμική και μαζική τους παρουσία οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι που προσήλθαν σε ένδειξη συμπαράστασης απέτρεψαν τη διαδικασία πλειστηριασμού, η οποία προσωρινά αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας απόφασης.  
Στο Βόλο πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση έξω από το ΙΚΑ, όπου στεγάζεται το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Αντιπροσωπεία ανέβηκε στο γραφεία όπου παρέδωσαν το υπόμνημα τους. 
Στην Καρδίτσα, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, πορεία και συμβολικό αποκλεισμό της εφορίας και με κεντρικό σύνθημα: «Διαδηλώνουμε ενάντια στις απειλές, στις κατασχέσεις για τα χρέη, απαιτούμε πάγωμα των χρεών, μείωση των εισφορών, καμία κατάσχεση, αντιστεκόμαστε στην πολιτική που μας αφανίζει» και οι αυτοαπασχολούμενοι της Καρδίτσας εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στα ραβασάκια της κυβέρνησης, που τους απειλεί με κατασχέσεις εάν δεν πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται και τους αφανίζει. Στην εφορία παρέδωσαν υπόμνημα δηλώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσουν σε κάθε είδους ενέργειες και κινητοποιήσεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί το καυτό πρόβλημα της άδικης φορολογίας των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών.
Στο Άργος, στην Εφορία.
Στα Γιάννενα, στο ΚΕΑΟ.
Στην Καλαμάτα, στη ΔΟΥ Καλαμάτας.
Στην Καλαμάτα, στην Εφορία.
Στην Κόρινθο, σε ΟΑΕΕ και Εφορία.
Στη Λάρισα, στο ΚΕΑΟ.
Στην Πάτρα, στο παράρτημα του ΚΕΑΟ (ΙΚΑ Γούναρη).
Στις Σέρρες, στο ΚΕΑΟ.
Στη Χαλκίδα, στην Εφορία
πηγή : www.902.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου