Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μια εβδομάδα μετά το 32ο Συνέδριο




 

Αγαπητοί Συνάδελφοι- Συναδέλφισες,
Μια εβδομάδα μετά το 32ο Συνέδριο, η Αγωνιστική Κίνηση, ευχαριστεί όλους τους σύνεδρους συνάδελφους και ιδιαίτερα αυτούς που στάθηκαν δίπλα της, στις εκλογές της ΟΑΕ.
Συνάδελφοι το συνέδριο διεξήχθη σε μια άσχημη οικονομική περίοδο. Δεν υπήρξε κανένας προβληματισμός για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Καμία ανησυχία για τα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν όλους μας και έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην δουλειά του αρτοποιού και στο εισόδημα του. Θέματα όπως η ανεργία, το κλείσιμο εργοστασίων, ο περιορισμός των εξαγωγών, η διατροφική εξάρτηση της χώρας και πολλά άλλα που έχουν θιχτεί από την αγωνιστική κίνηση ηχούν παράξενα στα αφτιά του προέδρου. Ο μεγάλος «πόνος» τους, ήταν ο φόρος στο θέμα των εισφορών (ΟΑΕΕ). Συνταξιοδοτικό, φθηνή ενέργεια, Κυριακή Αργία, δεν θίχτηκαν καθόλου, όπως επίσης δεν θίχτηκε η κυβερνητική πολιτική που σήμερα ξεδιάντροπα εισπράττει από τους ΕΒΕ 550€ μηνιαίως , υπόσχεται σύνταξη προνοιακή 350€. Αρκέστηκαν δημαγωγικά στο θέμα της αλληλεγγύης (εκπτωτικά κουπόνια) προς τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες , κατά παραγγελία των περιφερειαρχών τους.
Συνάδελφοι, δεν βγήκε ούτε μια διακήρυξη μετά το συνέδριο για τα επόμενα χρόνια. Αντιθέτως ενισχύθηκε η αλαζονεία του προέδρου  και της παράταξης του και φυσικά με την τρέχουσα τακτική είναι βέβαιο πως  η μόνη χαμένη στην υπόθεση αυτή είναι η Αρτοποιία. Γι’ αυτό σαν Αγωνιστική Κίνηση συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη μαζί με εσάς και  τα άλλα  κοινωνικά στρώματα, βάζοντας ένα πλαίσιο αιτημάτων  σε αγωνιστική κατεύθυνση        
ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΜΕΣΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ  
ΚΛΑΔΙΚΑ
·         Να αναγνωριστεί το επάγγελμα του αρτοποιού σαν βαρύ και ανθυγιεινό.                                 
·         Εξυγίανση κυκλώματος στάρι- αλεύρι- ψωμί χωρίς μεσάζοντες.
·         Προγράμματα χρηματοδότησης που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του Έλληνα αρτοποιού.
·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
·         Φτηνή ενέργεια (ρεύμα- πετρέλαιο- αέριο) για την παραγωγή ψωμιού.
·         Κατάργηση του ΦΠΑ στο βασικό διατροφικό προϊόν της λαϊκής οικογένειας το ψωμί
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
·         Κατάργηση του Νόμου 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου,26% φορολογία από το πρώτο Ευρώ).
·         Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
·         Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων.
·         Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν με την ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η καταβολή των συντάξεων, με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού. Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν τις εισφορές τους.
·         Κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.
·         Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
·         Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30% χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων
ΧΡΕΗ
·         Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο, τις Τράπεζες. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου