Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΤΟΧΟΣ Ο ΣΤΑΔΙΑΚΟΣ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ















ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
Χαιρετίζουμε τον δίκαιο, μαχητικό, μαζικό, ενωτικό αγώνα χιλιάδων παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών ενάντια στους νόμους της συγκυβέρνησης και της ΕΕ. Γίνεται καθαρό οτι η πολιτική της ΕΕ είτε την εκφράζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε η τρόικα, είτε ο ΟΑΣΑ, είτε οι κάθε λογής ευρωλάγνοι είναι εχθρική για την πλειοψηφία του λαού. Βασική επιδίωξη της ΕΕ είναι η απαγόρευση κάθε αγροτικού προϊόντος σε χύμα μορφή και χωρίς επωνυμία. Στα σκαριά βρίσκεται και η απαγόρευση παραγωγής και εμπορίας χύμα ελαιολάδου, τσίπουρου, κρασιού κλπ.
Το νομοσχέδιο για το ξεκλήρισμα των  μικρομεσαίων λαϊκατζήδων στοχεύει στον σταδιακό εκτοπισμό των αυτοαπασχολούμενων και μικροπαραγωγών από τις λαϊκές αγορές,για να καταβροχθίσουν το μερίδιό τουςστην αγορά φρούτων και λαχανικών:
·         Οι μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου (σούπερ μάρκετ) και οι μεγαλέμποροι, που μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις γιγαντώνονται.
·         Οι νέοι επενδυτές, όπως οι θερμοκηπιακές υδροπονικές καλλιέργειες κηπευτικών (π.χ. Wonderplant, Agritex, Πλαστικά Θράκης-Έλαστρον, Θερμοκήπια Δράμας κ.α.). Αφού επιδοτήθηκαν κατά 35% και 40% από το ελληνικό δημόσιο, αφού τους παραχώρησε το κράτος εκατοντάδες στρέμματα δημόσιου γεωθερμικού πεδίου (μικρότερο κόστος παραγωγής), αυτές οι επιχειρήσεις παράγουν ενέργεια και επώνυμα συσκευασμένα κηπευτικά, που δεν τα διαθέτουν ακόμα στις λαϊκές αγορές αλλά στο οργανωμένο λιανεμπόριο, στα κρουαζιερόπλοια, στα ξενοδοχεία στα εστιατόρια και στο εξωτερικό.
·         Ο βιομηχανικός κλάδος παραγωγής και εμπορίας κατεψυγμένων λαχανικών και φρούτων(π.χ. ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΑΘΗΣ-VIVARTIA, ΑΙΝΟΣ, BOFROST, ΥΦΑΝΤΗΣ, Alterra, Agrifreda, HellasFrost κ.α.).
Δεν είναι οι λαϊκατζήδες που κλείνουν τα εργοστάσια στην Ελλάδα, που κατασκευάζουν εργοστάσια τροφίμων στα Βαλκάνια, στις ΗΠΑ και στις Αραβικές χώρες, που εξάγουν τα προιόντα τους στο εξωτερικό, που επιδοτούνται από το κράτος, την ΕΕ και τις τράπεζες για να κατασκευάζουν τυποποιητήρια, συσκευαστήρια, αποθήκες, ψυγεία και πάρκα logistics, που έχουν φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, που συνάπτουν προνομιακά συμβόλαια με την τράπεζα Πειραιώς και τις βιομηχανίες τροφίμων και που πραγματοποιούν αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων. Αντίθετα είναι οι λαϊκατζήδες που καλλιεργούν την πλούσια ελληνική γη, δουλεύουν σκληρά από τα χαράματα μέχρι τη δύση του ηλίου σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες για να εξασφαλίσουν ένα πενιχρό εισόδημα για τις οικογένειές τους και για να εξασφαλίσουν στον ελληνικό λαό φρέσκα και όσο το δυνατόν φθηνά αγροτικά προϊόντα αφού είναι αντιμέτωποι με την συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής (ενέργεια, αγροτικά εφόδια κλπ), την φοροληστεία της κυβέρνησης και την αντιαγροτική ΚΑΠ.
Τα μέτρα της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που ψηφίστηκαν πρόσφατα στο γάλα, στο ψωμί, στον καπνό θα έχουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα δηλ. κλείσιμο χιλιάδων μικρών καταστημάτων (ψιλικατζίδικα, περίπτερα κλπ), φούρνων, ξεκλήρισμα χιλιάδων κτηνοτρόφων και παραγωγών, συρρίκνωση παραγωγής και δικτύου διανομής-πωλήσεων στις βιομηχανίες τροφίμων.
Χρειάζεται να οργανώσουμε την δική μας Λαϊκή Συμμαχία βιομηχανικών εργατών, αυτοαπασχολούμενων, μικρεμπόρων και παραγωγών ώστε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Να παλέψουμε για την λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ-ΝΑΤΟ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής όπου στο επίκεντρο θα είναι η διατροφική αυτάρκεια της χώρας και η παραγωγή φθηνών ποιοτικών υγιεινών αγροτικών προϊόντων.

Οι Σύμβουλοι της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας
 ΙΑΣΩΝ ΚΑΠΛΑΝΗΣ
 ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΛΠΟΥΛΗΣ
 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΥΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου