Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «LIDL» Αναδιάρθρωση με συνοδεία απολύσεων

                           Lidl Hellas - Thessaloníki, Greece
Μεταφέρει τις αποθήκες της από τη Θήβα στην Αθήνα, προκαλώντας την αντίδραση των εργαζομένων
Να συρρικνώσει τις αποθήκες που διατηρεί στη Θήβα, στις οποίες απασχολούνται 100 περίπου εργαζόμενοι, σχεδιάζει η επιχείρηση «LIDL». Η εταιρεία σκοπεύει να διατηρήσει ελάχιστο προσωπικό στη Θήβα και μέσα στους επόμενους μήνες να λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις της αποθήκης που ετοιμάζει στην Αθήνα. Με αφορμή αυτή την αναδιάρθρωση, προτείνει στους εργαζόμενους να μεταφερθούν στην Αττική και να δουλέψουν στις νέες αποθήκες, πράγμα που όμως είναι αδύνατο για όσους ζουν με τις οικογένειές τους στη Θήβα.
Επιπλέον, οι περισσότεροι, ιδιαίτερα οι 4ωροι, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα της μετακίνησης, πολύ περισσότερο της μετακόμισης σε άλλη πόλη, ενώ η εξασφάλιση της μεταφοράς ή η «επιδότηση» ενοικίου με τα οποία η επιχείρηση προσπαθεί να τους «χρυσώσει το χάπι», είναι φανερό ότι αφορούν μόνο το πρώτο χρονικό διάστημα και δεν αποτελούν λύση.
Δείχνοντας τις πραγματικές της προθέσεις, η εργοδοσία λέει στους εργαζόμενους να επιλέξουν ανάμεσα στο ξεσπίτωμα ή την απόλυση, με το «δέλεαρ» της «διπλής αποζημίωσης». Πρόκειται για ψίχουλα, αν σκεφτεί κανείς ότι η εργοδοσία μπορεί να κάνει χρήση της «προειδοποίησης», όπως προβλέπουν οι αντεργατικοί νόμοι, και να μετατρέψει τις όποιες αποζημιώσεις, «μονές» ή «διπλές», σε φιλοδωρήματα που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση όσων βρεθούν στην ανεργία.
Οι εργαζόμενοι, σε μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο, αποφάσισαν να απορρίψουν τις προτάσεις της εργοδοσίας και να απαιτήσουν να μην κλείσουν οι αποθήκες. Το Σωματείο Εργαζομένων στα «LIDL» στην Αττική καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης στη Θήβα να παλέψουν για να μη γίνει καμία απόλυση και για να μετατραπούν οι 4ωροι σε 8ωρους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Ακόμα απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία εργαζομένων στην εταιρεία να πάρουν θέση, να καταδικάσουν τις ενέργειες της «LIDL» και να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους της Θήβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου