Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άνοδο τιμών στα σιτηρά και το γάλα φέρνει η ξηρασία στον ευρωπαϊκό βορρά




      Î‘ποτέλεσμα εικόνας για σιτοβολωνες          Î‘ποτέλεσμα εικόνας για σιτοβολωνες

Για τη χειρότερη περίοδο ξηρασίας στο πρόσφατο ιστορικό κάνουν λόγο αρκετοί αγρότες στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, η οποία σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα του ξένου Τύπου, θα µπορούσε να προκαλέσει επισιτιστική ανασφάλεια και οικονοµικά προβλήµατα στους Ευρωπαίους πολίτες. Για τον ∆ρ. Πφίστερ, µετεωρολόγο του Πανεπιστηµίου της Βέρνης, ο καιρός εξελίσσεται σήµερα σε ανάλογη µε το 1540 κατεύθυνση.
Πρόκειται για την µεγαλύτερη ξηρασία που έπληξε ποτέ την Ευρώπη, όταν το έδαφος «έσκασε» εξαιτίας µιας ανοµβρίας 11 µηνών, συνοδευόµενη από υψηλές θερµοκρασίες. Μάλιστα ο ∆ρ. Πφίστερ είναι βέβαιος ότι µια τέτοια µεγάλη ξηρασία θα επαναληφθεί σύντοµα, σε ένα συνολικά όλο και πιο θερµό κλίµα.
Εξαιτίας των δυσµενών καιρικών συνθηκών η παραγωγή γάλακτος της ΕΕ φέτος θα είναι χαµηλότερη από την αναµενόµενη, γεγονός που θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιµές κατά το δεύτερο εξάµηνο του 2018, σύµφωνα µε τις τελευταίες εκτιµήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το πρώτο τρίµηνο του 2018, η συλλογή γάλακτος στην ΕΕ ήταν µεγαλύτερη κατά 2% σε σχέση µε πέρυσι. Παρά την αύξηση του αριθµού των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, η αύξηση της παραγωγής ήταν ελαφρώς µικρότερη από την αναµενόµενη.
Οι κυριότεροι λόγοι ήταν οι ψυχρές και υγρές καιρικές συνθήκες που καθυστέρησαν την ανάπτυξη του γρασιδιού στις αρχές της άνοιξης, ακολουθούµενες από έλλειψη βροχοπτώσεων σε ορισµένα κράτη-µέλη.
πηγή : agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου