Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φόβοι της ΠΟΜΙΔΑ για επιβαρύνσεις στα αστικά ακίνητα

Φόβοι της ΠΟΜΙΔΑ για επιβαρύνσεις στα αστικά ακίνητα

Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε, οι αντικειμενικές αξίες ανακοινώθηκαν και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων καταγγέλλει ότι όχι μόνο το υπουργείο Οικονομικών δεν αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς των φορολογούμενων, αλλά αντιθέτως ανατροφοδοτεί το φαύλο κύκλο των επιβαρύνσεων στα αστικά ακίνητα. 
"Για μία ακόμα φορά, η Αθήνα και οι μεγαλύτερες πόλεις θα πληρώσουν το «μάρμαρο» των νέων αντικειμενικών και του ΕΝΦΙΑ, ενώ η επαρχία, παραμένει η μεγάλη αγαπημένη του φορολογικού μας συστήματος. Σε ότι αφορά τις νέες αντικειμενικές αξίες, αυτές παραμένουν βασικά ένα χειραγωγούμενο «πολιτικό μέγεθος», αφού δεν υπάρχουν «εμπορικές» τιμές σε μια ανύπαρκτη κτηματαγορά" αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΜΙΔΑ, παρατηρώντας ότι "έγιναν μεγάλες ή μικρές αυξήσεις σε πάμπολλες -κυρίως μεσαίες- ζώνες της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου, ελάχιστες μειώσεις, αλλά ιδίως τραγικές παραλείψεις αναγκαίων παρεμβάσεων στο σύστημα, ώστε να συμβαδίζει με τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα δεδομένου ότι: 
• Δεν μειώθηκαν κατά 50% οι συντελεστές εμπορικότητας των επαγγελματικών ακινήτων.
• Δεν αναπροσαρμόστηκαν οι συντελεστές παλαιότητας των απαξιωμένων παλαιών ακινήτων, την στιγμή που ειδικά στον ΕΝΦΙΑ ισχύει αυξητικός συντελεστής …«νεότητας» που επαυξάνει τη φορολογική επιβάρυνση όλων των νεώτερων κτισμάτων ακόμη και κατά 25%!"

Σε ότι αφορά τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει δηκτικά: "Θα τρίβουν τα μάτια τους όταν δουν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2018, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, ιδιαίτερα της Αττικής. Με όλες αυτές τις αυξήσεις στις τιμές ζώνης, είναι αδύνατο να αληθεύουν στην πράξη τα στοιχεία για δήθεν μικρό αριθμό ιδιοκτητών που θα δουν αυξήσεις, ενώ η -καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα- αύξηση του αφορολόγητου ορίου του συμπληρωματικού φόρου από τις 200.000 στις 250.000 θα «ωφελήσει» τους περίπου 600.000 φορολογούμενους που κάθε χρόνο ματώνουν για να πληρώσουν τον συμπληρωματικό φόρο κατά (50.000 x 0,1%=) 50 ευρώ! Συνεπώς, φαίνεται πως για μια φορά ακόμα χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να απαλλαγεί το φορολογικό μας σύστημα από τη «γάγγραινα» του συμπληρωματικού φόρου, ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την επενδυτική απραξία στην οικοδομή και την κτηματαγορά". 

Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΟΜΙΔΑ στηλιτεύει τη διατήρηση των τεκμηρίων στα ίδια επίπεδα, όπως επίσης ότι δεν ήρθε ποτέ η διάταξη για την κατάργηση του φόρου υπεραξίας. "Γενικά δεν υπάρχει ελπίς… Δεν φαίνεται πουθενά κάποια χαραμάδα ελπίδας ότι κάποια στιγμή στο ορατό μέλλον το φορολογικό σύστημα για την ακίνητη περιουσία θα πάψει να λειτουργεί ως μέσο σταδιακής δήμευσής της…" καταλήγει η ανακοίνωση.  
πηγή: ΕΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου