Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιβεβαιώνεται η οπισθοδρόμηση για τον σπόρο σίτου

Τον δρόμο της οπισθοδρόμησης και της αιφνίδιας αναθεώρησης ειλημμένων αποφάσεων, επέλεξε για μια ακόμη φορά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο θέμα του πιστοποιημένου σπόρου σποράς για το σκληρό σιτάρια, φέρνοντας για μια ακόμη φορά προ τετελεσμένων αγρότες και λοιπούς συντελεστές της αγοράς σπόρων.
Για τη σεζόν 2016-2017  και μέχρι το 2020 η υποχρέωση παραμένει στα 12 κιλά το στρέμμα για τον πιστοποιημένο σπόρο σκληρού σίτου.


Για τη σεζόν 2016-2017 και μέχρι το 2020 η υποχρέωση παραμένει στα 12 κιλά το στρέμμα για τον πιστοποιημένο σπόρο σκληρού σίτου.

Λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ του AgroNews που έκανε λόγο για παλινωδίες από την πλευρά του υπουργείου, επιβεβαιώνεται η βούληση της πολιτικής ηγεσίας να προχωρήσει στο αποκορύφωμα της σποράς σε αναθεώρηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, περιορίζοντας εκ νέου τη χρήση πιστοποιημένου σπόρου στα 12 κιλά το στρέμμα, αντί των 16 κιλών το στρέμμα που προβλεπόταν να ισχύσει από φέτος. Προαναγγέλλει μάλιστα ότι η εν λόγω επιλογή θα ισχύσει μέχρι το 2020, εγκλωβίζοντας έτσι την εγχώρια παραγωγή σκληρού σίτου σε ένα πλέγμα καλλιέργειας χαμηλών εισροών και μέτριας ποιότητας, το οποίο δεν διευκολύνει τον ευρύτερο προσανατολισμό σε προϊόν υπεραξίας το οποίο θα πληρώνεται ανάλογα από την αγορά.   
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου έχει ως εξής:
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει τους παραγωγούς που θέλουν να λάβουν συνδεδεμένη ενίσχυση στο σκληρό σιτάρι για την καλλιεργητική περίοδο 2016-2017, ότι η ελάχιστη ποσότητα πιστοποιημένου σπόρου παραμένει στα 12 κιλά ανά στρέμμα όπως ήταν μέχρι σήμερα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις επόμενες καλλιεργητικές περιόδους μέχρι το 2020.

Όσοι παραγωγοί καλλιεργήσουν Πρωτεϊνούχα Κτηνοτροφικά Ψυχανθή και θέλουν να λάβουν συνδεδεμένη ενίσχυση, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν πιστοποιημένο σπόρο τόσο αυτή όσο και τις επόμενες καλλιεργητικές περιόδους.

πηγή: agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου