Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΦΟΥΡΝΟΣ LIDL

Αποτέλεσμα εικόνας για φουρνος lidl

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε από την τηλεόραση διαφήμιση των S/M lidl με αναφορά στον "φούρνο lidl" και την προσπάθεια έντεχνης παραπλάνησης που γίνεται μέσω της εικόνας, εξίσωσης του ψωμιού από κατεψυγμένη ζύμη, με αυτό που παράγεται πραγματικά φρέσκο στον μικρό βιοτεχνικό φούρνο της γειτονιάς μας. ΦΡΕΣΚΟ εννοούμε ότι το πρωί το αλεύρι σε λίγες ώρες έχει διαμορφωθεί σε ψωμί, έτοιμο προς διάθεση στο κοινό με όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες και όχι σκοτωμένες μέσα στις βαθιές καταψύξεις που περιφέρεται ανά τον κόσμο μέχρι να φτάσει στο οικογενειακό τραπέζι.
Όλο αυτό γίνεται μέσα στο γενικό πλαίσιο των πολιτικών αυτών όπου αφανίζουν το μικρό επαγγελματιοβιοτέχνη πάση θυσία και την συσσώρευση της αγοράς στα χέρια των λίγων μεγαλοκαρχαριών - μονοπωλίων  όπου οδηγούν ολόκληρους κλάδους στον αφανισμό για εξασφάλιση των κερδών τους. Η διασφάλιση των μεγαλύτερων επιδοκούμενων  κερδών τους ειδικά στην βιομηχανία τροφίμων οδηγεί  στην κάθετη πτώση των στάνταρ για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας και αναπόφευκτα σε μεγάλα διατροφικά σκάνδαλα όπως έχει συμβεί πάμπολλες φορές έως σήμερα.
Στην λαίλαπα αυτή των μέτρων που επιβάλουν Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ.- Δ.Ν.Τ. και κυβέρνηση στους  μικρούς επαγγελματίες, η μόνη άμυνα είναι τα οργανωμένα σωματεία  και η μαζική αντίσταση σε αυτές τις πολιτικές, που ψηφίζονται σωρηδόν, έτσι ώστε να ανατραπούν και να μην περάσουν τα σχέδια τους για την πλήρη αναδιάταξη της κατανομής της αγοράς προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.  Η αντίσταση και η οργάνωση του αγώνα για να το κερδίσει αυτό πρέπει να λειτουργεί  ξεπερνώντας συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που βάζουν πλάτη στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που δεν έχουν τελειωμό! Πιο συγκεκριμένα για τον κλάδο μας:
  Η μέχρι σήμερα πολιτική που ακολούθησε η ηγεσία της Ομοσπονδία μας, όπως εκφράζεται από το ψηφοδέλτιο του Κ. Μούσιου, φέρνει επιτέλους τα αποτελέσματα που τόσο καλά υπηρέτησαν. Ακολουθώντας πιστά την πολιτική αυτή του μεγάλου κεφαλαίου φρόντισαν να κάμψουν την όποια αντίδραση μπορούσε να υπάρξει ανάμεσα μας, προς όφελος του LIDL και κάθε LIDL. Απαλλαγμένοι πια από την όποια νομική κατοχύρωση που  μπορεί να υπήρχε ,με τις ευλογίες της ΟΑΕ φυσικά, έρχεται σήμερα ο κάθε ένας μεγαλοκαρχαρίας να μπορεί πια να λειτουργεί  παραπλανώντας τον καταναλωτή ως προς το ποιός παράγει πραγματικά φρέσκο ψωμί. Τα κροκοδείλια δάκρυα τους πια περισσεύουν. Ούτε για το θεαθήναι δεν επαρκούν! Ιστορικά όλα αυτά  είναι  καταγεγραμμένα μέσα από τις ανακοινώσεις της Αγωνιστικής Κίνησης Αρτοποιών όπου  έγκαιρα και συνεχώς  ενημερώναμε  τον κλάδο  για την κατάντια που πλέον  ήρθε. Και; Ακόμη έως και τώρα η κοροϊδία και το δούλεμά τους συνεχίζεται ακατάπαυστα.
Με τη ψήφιση του νέου νόμου για το ασφαλιστικό - φορολογικό έρχεται πλήρη ισοπέδωση τόσο στις δουλειές μας όσο και στις ίδιες τις ζωές μας. Οι αντιδράσεις μας και η αντίσταση που επιδείξανε οι δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από την Αγωνιστική Κίνηση και γενικότερα γύρω από την ΠΑΣΕΒΕ        ( αντίθετα με τη ΓΣΕΒΕΕ και τους δορυφόρους της στο συνδικαλιστικό κίνημα ) πέντε ολόκληρους μήνες μαζί με όλη την κοινωνική συμμαχία  τώρα τους εμπόδιζε στην κατάθεσή του, και όταν πλέον τα περιθώρια στένεψαν οριστικά, το φέρανε κατεπείγον μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο! Μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός ειρωνευόμενος ανέφερε ότι εάν το νομοσχέδιο ήταν λαιμητόμος έξω θα σείονταν το Σύνταγμα! Παραγνωρίζοντας φυσικά χιλιάδων κόσμου που επί  τρείς ημέρες ήταν στον δρόμο πρωί – απόγευμα και βροντοφώναζε « πάρτε πίσω τον νόμο λαιμητόμο». Ο αγώνας μας όμως δεν σταματάει εδώ αλλά πρέπει να κλιμακωθεί και να κορυφωθεί διατρανώνοντας  την αντίθεσή μας, ιδιαίτερα  όταν σαν συνέχεια έρχονται και οι ουρές του νομοσχεδίου, με αυξήσεις σε ΦΠΑ -ΕΦΚ και σειρά άλλων μέτρων καθώς και ο νέος αναπτυξιακός νόμος που είναι στα σκαριά. Ανάπτυξη άραγε για ποιόν; Φυσικά όλα αυτά για πολλοστή φορά,  για  τον κλαδικό μας συνδικαλισμό είναι άγνωστες λέξεις. Λες και ο κλάδος της αρτοποίησης λειτουργεί σε ένα παράλληλο- άσχετο κόσμο μακριά από όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας και την οικονομία μας.    
Αποτέλεσμα εικόνας για πασεβεΑποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ
Ελέγχοντας πλήρως την πλειοψηφία στο Δ.Σ. και στην Γ.Σ. της ΟΑΕ κατάφεραν να ξεπουλήσουν τελείως τον κλάδο και τις όποιες άμυνες είχαν απομείνει μέσα στον κλάδο ( αν ποτέ υπήρχαν αυτές  πέρα από κάποιες ξεκάθαρα συντεχνιακές στο παρελθόν- σημεία της κάθε εποχής). Θα έρθουν στο επόμενο Δ.Σ. να μας εξιστορήσουν το πόσο αγώνα κάνανε, θα μας κατηγορήσουν ότι εμείς εκτελώντας δήθεν άνωθεν εντολές κινούμενοι διασπαστικά στον αγώνα τους, λες και εμείς είμαστε οι πραγματικοί εχθροί του κλάδου, τελείως παραπλανητικά όπως κάνουν πάντα.
Τα συμπεράσματα μπορεί να τα βγάλει ο κάθε συνάδελφος που ξεροσταλιάζει μέσα στο μαγαζί  του προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα όταν εμείς συνεδριάζουμε μέσα στα μεγάλα  ξενοδοχεία  που κλείνονται!  Όσο και να μιλήσουμε τέσσερις εκλεγμένοι στο 35μελές Δ.Σ. συν δύο συνεργαζόμενοι το αυτί τους δεν ιδρώνει. Απευθύνουμε πολλάκις, ακόμη ένα στην παρούσα ανακοίνωση κάλεσμα στους συναδέλφους να ξεμυτίσουν από το καβούκι τους και να αλλάξουν επιτέλους τους συσχετισμούς δυνάμεων μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους προς την κατεύθυνση της λαϊκής συμμαχίας όπως εκφράζεται μέσα από την ΠΑΣΕΒΕ για τον χώρο μας. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στρώματα που φορτώνονται τα ίδια  βάρη με εμάς, της μόνης αντιμονοπωλιακής έκφρασης στον χώρο των ΕΒΕ. Αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί μας όπως φωνάζουμε τόσα χρόνια τώρα στον κλάδο, τα  LIDL και κάθε  LIDL, αυτά είναι τα μονοπώλια που θέλουν πραγματικά να κλείσει ¨ο φούρνος της γειτονιάς  ¨ ελέγχοντας για το σκοπό αυτό  ολόκληρους κομματικούς μηχανισμούς και τους εκφραστές τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.  Εχθρός μας δεν είναι ο συνάδελφος της άλλης γειτονιάς, του άλλου τετραγώνου ή του άλλου χωριού  ή το μικρό μπακάλικο - περίπτερο π.χ όπου παγιδευμένοι και αυτοί μέσα στα ίδια προβλήματα προσπαθούν με σπασμωδικές κινήσεις να σώσουν τα άσωστα  μέσα στα μαγαζάκια  τους στην λαίλαπα αυτή νομίζοντας ότι θα καταφέρουν να σωθούν. Άραγε και εμείς  το ίδιο δεν κάνουμε πολλές φορές εγκλωβισμένοι στην αναδουλειά και την αύξηση των υποχρεώσεων;
Αποτέλεσμα εικόνας για ομοσπονδια αρτοποιων
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Προτιμούμε να απευθυνθούμε προς εσένα διότι εσύ είσαι αυτός που μπορεί να καταλάβει την γλώσσα της αλήθειας  ζώντας τα ίδια προβλήματα και προβληματισμούς που έχουμε και εμείς στα μαγαζιά μας και τις οικογένειές μας. Οι μαγικές  λύσεις έχουν τελειώσει προ πολλού. Πια το μόνο πράγμα που απομένει είναι η δική σου δύναμη να ενωθεί με τη δική μας έτσι ώστε να ορθώσουμε το ανάστημα μας  απέναντί τους. Οι τακτικές  άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου, με κινήσεις μια στο καρφί και μια στο πέταλο δυστυχώς μόνο σύγχυση προκαλούν στο κίνημα και πολλές φορές πισωγύρισμα με τραγικές συνέπειες. Τους καλούμε  την όποια ¨ συμπάθεια ¨ μπορεί να έχουν  στις θέσεις μας και απόψεις  μας να την μετουσιώσουν σε πράξη και σε διαρκή αγώνα για την ανατροπή όλων αυτών των πολιτικών, μέσα από την ΠΑΣΕΒΕ που εκπροσωπούμε στο κλάδο και ας μην έχει καταστατικό. Καταστατικό μας είναι οι αγώνες που δίνουμε στον δρόμο μαζί με τους εργάτες, τις γυναίκες, τους αγρότες και την νεολαία. Αυτούς που πραγματικά πλήττονται και συνθλίβονται από τις ίδιες πολιτικές, του κεφαλαίου και των μονοπωλίων που το μόνο που ζητάνε είναι φτηνό εργατικό δυναμικό για τα κέρδη τους  χωρίς εμάς στα πόδια τους. Για εκεί μας προορίζουν και εμάς και τα παιδιά μας.

 ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ- ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!                    

                                                                                                                
Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου