Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών χαιρετίζει όλους όσους συμμετείχαν στις μεγάλες συγκεντρώσεις ενάντια στο αντιασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Συνάδελφοι αρτοποιοί,

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών χαιρετίζει όλους όσους συμμετείχαν στις μεγάλες συγκεντρώσεις ενάντια στο αντιασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα της κυβέρνησης. Όσους συναδέλφους παρά τις δυσκολίες, έκλεισαν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους και πήραν τη θέση τους στον αγώνα στο πλευρό των εργαζόμενων, των αγροτών, των συνταξιούχων. Με τη μαζική μας συμμετοχή στείλαμε ηχηρή απάντηση σε κυβέρνηση- ΕΕ
τους λέμε ως εδώ! Δεν αποδεχόμαστε το νέο έγκλημα! δε σταματάμε! Συνεχίζουμε πιο δυναμικά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η σημερινή με την πολιτική της τσακίζει με κάθε τρόπο το εισόδημα και τα δικαιώματά μας. Στον ίδιο και απαράλλαχτο δρόμο χτίζουν ένα καθημερινό εφιάλτη για τις λαϊκές οικογένειες, για να στηρίξουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Πριν καν στεγνώσει το μελάνι, ετοιμάζουν ήδη νέα μέτρα προς ψήφιση που περιλαμβάνουν:
·         Την παραπέρα απογείωση της φοροληστείας, με την αύξηση του ΦΠΑ (24%), την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης, με την επιβολή επιπρόσθετων χαρατσιών στη λαϊκή κατανάλωση
·         Με το άνοιγμα της αγοράς για τα «κόκκινα δάνεια» και την αναμενόμενη επιτάχυνση των κατασχέσεων.
Αν δεν τους σταματήσουμε, θα συνεχίζουν να οδηγούν χιλιάδες συναδέλφους σε αδιέξοδο. Θα συνεχίσουν να πετσοκόβουν ακόμα περισσότερο το κουτσουρεμένο εισόδημά τους, οδηγώντας  τους καθημερινά στην ανέχεια, τα λουκέτα και τα χρέη. Στην πολιτική τους καμία ανοχή! Τα ψέματα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό!
Η κυβέρνηση αποκαλύφθηκε, το ίδιο και η πολιτική της. Δεν περνά πλέον το παραμύθι του Ρομπέν των φτωχών. Και αυτοί ματώνουν το λαό για τα κέρδη των λίγων.
Ακόμα και την ώρα που ετοιμαζόταν να ψηφίσει το νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα, που έφερνε από την πίσω πόρτα τροπολογία για νέα αύξηση των φόρων για τις Ο.Ε. και Ε.Ε. στο 29%, έδινε στη δημόσια διαβούλευση το νέο αναπτυξιακό νόμο, γεμάτο νέα δώρα φοροαπαλλαγών και χρηματοδοτήσεων προς το μεγάλο κεφάλαιο. Δώρα που εξασφάλισε με το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας.
Την ίδια ώρα που ματώνουμε με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου που ψήφισαν μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ετοιμάζουν νέο εφεδρικό μηχανισμό που θα γεννά μνημόνια διαρκείας. Στήνουν ένα αυτόματο κόφτη μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών που θα λειτουργεί σαν το κρεβάτι του Προκρούστη, χωρίς καν να αναγκάζονται να τα ψηφίσουν στη βουλή, κάθε φορά που δεν τους βγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα
Τώρα ξαναδοκιμάζουν να μας κοροϊδέψουν με το τυράκι του χρέους. Σκόπιμα κρύβουν ότι η όποια διαπραγμάτευση στο Eurogroup, θα συνοδευτεί με νέα μέτρα και δεν πρόκειται να έχει κανένα θετικό αντίκρισμα για εμάς. Τέρμα πια στις αυταπάτες! Πληρώσαμε την κρίση τους. Να μην πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους.
Αποδείχθηκε ότι τα διάφορα success story που ψελλίζει και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι στάχτη στα μάτια προκειμένου να συγκαλυφθεί η πραγματική στόχευσή τους που δεν είναι άλλη από την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Γι αυτούς διαπραγματεύονται και γι αυτό απολαμβάνουν και τη στήριξή τους
Αποδείχθηκε ότι καμιά κυβέρνηση που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα, που συμπορεύεται και εφαρμόζει τη στρατηγική της ΕΕ για το ξεπέρασμα της κρίσης, δεν μπορεί παρά να ματώνει τους πολλούς για να κερδίζουν οι λίγοι. Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών χτίζονται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας

Αποδείχθηκε ότι η μαύρη συμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-κομμάτων του κεφαλαίου δε στριμώχνεται με «δημιουργικούς διαλόγους και χρήσιμες προτάσεις» όπως για χρόνια μας έλεγαν οι διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες για να μας κοιμίζουν. Το μόνο που φοβούνται και υπολογίζουν είναι οι αγώνες μας, η οργανωμένη και ανυποχώρητη λαϊκή πάλη και συμμαχία που στοχεύει τον πραγματικό ένοχο και παλεύει για την ανατροπή του. Μπροστά μας είναι μόνο ένας δρόμος, ο δρόμος της λαϊκής συμμαχίας εργαζομένων - αυτοαπασχολουμένων - αγροτών για την ανατροπή αυτής της πολίτικης.
Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος αλλά είναι ο μόνος αναγκαίος. Δεν είναι ανίκητοι, μπορούμε να αλλάξουμε το συσχετισμό δύναμης. Με τους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο, να ανοίξει ο δρόμος για να ανακτηθούν οι βαριές απώλειες στα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα που κατακρεουργούνται τα τελευταία χρόνια. Για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες και όχι με τα ψίχουλα που θα περισσέψουν από το φαγοπότι των μονοπωλίων.
Γι αυτό και πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση. Οι διάφοροι σωτήρες αποδείχθηκαν δούρειος ίππος για τα δικαιώματά μας
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΑΕ απέδειξαν τον πραγματικό τους ρόλο για μια ακόμη φορά.
Με τις θέσεις τους έδωσαν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση. Αθωώνουν τη στρατηγική υπεράσπισης του κεφαλαίου που αυτή υλοποιεί σκορπώντας αυταπάτες ότι κάτι θα κερδίσουμε και εμείς από την επιδιωκόμενη ανάπτυξη.
Με την τακτική τους υπονόμευσαν τους αγώνες μας μέχρι την τελευταία ώρα, σαμποτάροντας την απεργία και σκορπώντας κλίμα απογοήτευσης και μοιρολατρίας
Απέδειξαν ότι η πολιτική τους είναι χρεοκοπημένη, δεν μπορούν ούτε θέλουν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών βιοτεχνών, εμπόρων και επαγγελματιών.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ!
Τώρα είναι η ώρα να πυκνώσουμε τις γραμμές τους αγώνα. Να κάνουμε χιλιάδες ακόμα το βήμα ξεπερνώντας αναστολές και φόβους. Η αναμονή και η ανοχή δοκιμάστηκαν.
Τώρα είναι η ώρα να πυκνώσουν οι γραμμές των σωματείων μας. Να γίνουν αποκούμπι και εργαλείο της πάλης μας. Με δυνατή οργάνωση και αλληλεγγύη, με κοινό αγώνα και συλλογική δράση μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια
Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσουμε τη δική μας δύναμη. Σε συμμαχία με το εργατικό κίνημα, τα μπλόκα της αγροτιάς, με τις γυναίκες και τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, να ενισχύσουμε τη δική μας συμμαχία, του μοναδικού αντίβαρου απέναντι στο μαύρο μέτωπο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η ανατροπή της στρατηγικής κεφαλαίου – κυβέρνησης- ΕΕ μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελος της ζωής των οικογενειών μας.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου