Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αττική: Σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ για την απεργία στις 12 Νοέμβρη

Φωτό από την σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ
Με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από Ενώσεις, Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη η σύσκεψη της Παναττικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ μπροστά στην απεργία στις 12 Νοέμβρη. Η ΠΑΣΕΒΕ έχει καλέσει τους ΕΒΕ να συμμετάσχουν στην απεργία κλείνοντας εκείνη τη μέρα τα καταστήματά τους.Παράλληλα, την Πέμπτη στις 3.30 το μεσημέρι Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν 4 ομοσπονδίες, 28 σωματεία και Ενώσεις, 3 επιτροπές Αγώνα και η Γραμματεία Λαικών Αγορών, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις από εκπροσώπους των ΕΒΕ.
Χαιρετισμό στη σύσκεψη απηύθυνε η Μαρία Τσαγκατάκη, εκ μέρους του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Όπως σημείωσε, εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να βαθύνουν τη συμμαχία τους σε μια σειρά ζητήματα, πέρα από το ωράριο των καταστημάτων. Μεταξύ αυτών ανέφερε την Κοινωνική Ασφάλιση, τους πλειστηριασμούς, τα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
Στη σύσκεψη την εισήγηση έκανε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ και πρόεδρος της ΟΒΣΑ, Στάθηκε στα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων που οξύνει η αντιλαϊκή διαχείριση υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ανέδειξε την ανάγκη να ενισχυθεί το αντιμονοπωλιακό κίνημα των ΕΒΕ.
Μεταξύ άλλων τόνισε: «Η κυβέρνηση λέει στους αυτοαπασχολούμενους να κάνουν υπομονή και θα έρθει η ανάπτυξη να τους σώσει. Είναι μεγάλο ψέμα. Η ανάπτυξη δεν αφορά εμάς. Τα λαϊκά στρώματα, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ από αυτά τα χρήματα. Αντίθετα θα φορτωθούν όπως και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις νέο δυσβάσταχτο λογαριασμό 85 δισ. ευρώ στις πλάτες τους. (...)
Δεν πρέπει να υποτιμάμε τη δράση των συμβιβασμένων και ξεπουλημένων σε ομοσπονδίες και ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ. Πρέπει να τους βάλουμε στην άκρη. Κρύβουν ότι τα μέτρα έχουν χαμένους και κερδισμένους. Με τις προτάσεις τους δίνουν πολύτιμη βοήθεια στην κυβέρνηση ώστε να περάσουν εύκολα και χωρίς αντίσταση τα νέα μέτρα. (...)
Η απεργία στις 12 Νοέμβρη είναι μια μεγάλη μάχη, αλλά η δράση μας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην οργάνωσή της και μετά τέλος. Να προσπαθήσουμε να αποκτήσουν τα σωματεία σταθερή παρέμβαση, συνεχιζόμενη δράση. Ο κύριος στόχος παραμένει η ανασύνταξη του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων. (...)
(...) πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα που έχουμε. Να μην υπάρξει μαγαζί στην Αττική που να μην προμηθευτεί την αφίσα της ΠΑΣΕΒΕ. Το κάθε σωματείο να βγάλει δική του ανακοίνωση και να απευθυνθεί παντού».
Συμμετοχή στις 12 Νοέμβρη
Στο μεταξύ, πολλαπλασιάζονται σε καθημερινή βάση οι αποφάσεις Σωματείων και Ομοσπονδιών των ΕΒΕ για συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ. Αποφάσεις έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Εκδοτών και Βιβλιοπωλών, Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου. Τα Σωματεία και οι Ενώσεις Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών και Προαστίων, Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Αθηνών - Πειραιώς και Περιχώρων, Κουρέων Κομμωτών Αθηνών και Πέριξ «Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ», Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Τρίτονων Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελαφρών Μεταφορών Ν. Αττικής, ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου, Αχαρνών, Ηρακλείου, Καισαριανής, Περιστερίου, Γαλατσίου, Λιοσίων, Βιβλιοπωλών Αθήνας και Πειραιά, Εμπορικοί Σύλλογοι Πετρούπολης, Ιλίου, Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αττικής, Μηχανικών Αυτοκινήτων Ν. Χανίων, Επαγγελματο-βιοτεχνών Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Υδραυλικών Κεφαλονιάς, Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως Κέρκυρας, Παγκερκυραϊκό Σωματείο Αυτοαπασχολουμένων, Μικρών Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ Ν. Θεσσαλονίκης.
Τέλος, στη Θεσσαλονίκη, η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε κινητοποίηση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), την Τετάρτη 4 Νοέμβρη, στις 8.30 το πρωί. Απόφαση συμμετοχής πήρε ήδη ο Σύλλογος Μικρών Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ).
πηγή: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου