Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

 Kινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στη φοροληστεία

 
Συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις με αιχμή τα ζητήματα της φορολεηλασίας,πραγματοποιήθηκαν την  Τετάρτη 10 Ιούνη, από τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, σε δεκάδες πόλεις της χώρας.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 π.μ. στην Ομόνοια και με πορεία κατέληξε στο υπουργείο Οικονομικών όπου οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές βροντοφώναξαν το σύνθημα: «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, των μονοπωλίων είναι εντολή», ενώ παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στην ηγεσία του υπουργείου. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά). 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΒΕ με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο Γιώργος Σταθάκης ξεκάθαρα τους διεμήνυσε ότι τουλάχιστον για φέτος δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί κανένα αίτημα, επικαλούμενος τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, παραπέμποντας την εξέτασή τους πιθανά από του χρόνου εάν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Έτσι ουσιαστικά από τη συγκυβέρνηση παραμένουν ατόφια τα εξοντωτικά μέτρα και σε βάρος των ΕΒΕ, όπως ο ΕΝΦΙΑ, η φορολόγηση με 26% από το πρώτο ευρώ, η προκαταβολή του φόρου και το τέλος επιτηδεύματος. Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, το προεκλογικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πρόγραμμα 4ετίας. 
Ενημερώνοντας τη συγκέντρωση για το αποτέλεσμα της συνάντησης ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ, κάλεσε σε ένταση και κλιμάκωση του αγώνα και σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11 Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα, στην Ομόνοια.
Σχολιάζοντας τις απαντήσεις του υπουργού με ανακοίνωσή της αργότερα η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει: «Η απάντηση του κ. Σταθάκη και της κυβέρνησης κατ' επέκταση, ήταν σαφής και συγκεκριμένη. Θα συνεχιστούν τα ίδια μέτρα! Δηλαδή θα ισχύσουν όλα εκείνα τα μέτρα που καθημερινά οδηγούν τον μικρό ΕΒΕ στον εκτοπισμό του από την αγορά και το δικαίωμα στη ζωή».
Και υπογραμμίζει: «Το συμπέρασμα που βγαίνει από την σημερινή κινητοποίηση, αλλά και από άλλες που έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες σωματεία, είναι πως χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας του συνδικαλιστικού κινήματος. Η μόνη ρεαλιστική λύση βρίσκεται στον ανυποχώρητο αγώνα, με μαζικά σωματεία, ενώσεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες, την νεολαία που πλήττονται και αυτοί καθημερινά. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας συμμετέχοντας στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ».
Στη συγκέντρωση της Ομόνοιας μίλησαν ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης, από την Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ ,  ο Νίκος Σταθάτος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλίου ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Ανδρέας Δρόλιας, πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου.

Κοινή συνισταμένη των ομιλιών τα προβλήματα της φοροληστείας, των χαρατσιών, το Ασφαλιστικό, ότι αυτή η πολιτική εφαρμόζεται για την εδραίωση των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών ομίλων και αλυσίδων στην αγορά, καθώς και η ανάγκη οργάνωσης και συμμετοχής στον ταξικό αγώνα με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και της Λαϊκής Συμμαχίας για την ανατροπή της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.
Στις άλλες πόλεις
  • Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ έγινε στο ΚΕΑΟ, όπου μίλησε ο Δημήτρης Τουμουσίδης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ και εκπρόσωπος του ΣΜΑΕΘ. Στη συγκέντρωση επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Αμέσως μετά διαβάστηκε το ψήφισμα και ακολούθως έγινε παρέμβαση στη διευθύντρια του ΚΕΑΟ, όπου έθεσαν τα αιτήματά τους. Τέλος, ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιούνη, στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. 
  • Στην Πάτρα η συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ έγινε στην είσοδο της Α' ΔΟΥ, όπου μάλιστα οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ έκλεισαν συμβολικά το δρόμο. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Ομοσπονδία ΕΒΕ Πάτρας. Αμέσως μετά αντιπροσωπεία τους παρέδωσε το υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11 Ιούνη, το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου. 
  • Στη Λάρισα, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν η ΠΑΣΕΒΕ και σωματεία, σήμερα το πρωί στη Β΄ ΔΟΥ της πόλης. Οι συγκεντρωμένοι μοίραζαν ανακοινώσεις και καλούσαν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου με τις δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας στην κεντρική πλατεία Λάρισας, σήμερα στις 8 μ.μ. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Β' ΔΟΥ Λάρισας, στην οποία επέδωσε σχετικό υπόμνημα.
  • Στην Κομοτηνή, παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στη ΔΟΥ της πόλης. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν ότι η επικείμενη αντιλαϊκή συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές - εταίρους, παρά τις ψεύτικες διακηρύξεις και υποσχέσεις, θα φορτώσει με νέα βάρη τους επαγγελματίες, αλλά και τον εργαζόμενο λαό συνολικότερα. Η εφαρμοζόμενη φιλομονοπωλιακή πολιτική της συγκυβέρνησης σιγοντάρεται απροκάλυπτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, οι οποίες στο όνομα του «πατριωτικού» καθήκοντος και των κοινωνικών διαλόγων ανοίγουν επί της ουσίας το δρόμο για την καλλιέργεια της αναμονής και των ψεύτικων ελπίδων και αυταπατών. Μόνος δρόμος για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες είναι ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Παραδόθηκε υπόμνημα στη ΔΟΥ της Κομοτηνής και πραγματοποιήθηκε κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ στην κεντρική πλατεία.
  • Στην Ξάνθη, το πρωί έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ της πόλης, όπου οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κατήγγειλαν επίσης τη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ που σέρνουν το χορό των κοινωνικών διαλόγων και επισήμαναν ότι είναι άμεση ανάγκη συσπείρωσης των συναδέλφων σε αγωνιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση κόντρα στις λογικές της μοιρολατρίας και των αυταπατών. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών κατέθεσε υπόμνημα στη ΔΟΥ της Ξάνθης και οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για αύριο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Στη Λαμία, εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων που αγωνίζονται με το πλαίσιο της ΠΑΣΥ και μικροί ΕΒΕ από την ΠΑΣΕΒΕ Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στα γραφεία της Εφορίας της πόλης. Συναντήθηκαν με το Διευθυντή της υπηρεσίας και διαμαρτυρήθηκαν για τη φοροεπιδρομή που δέχονται για τα ισχνά, ακόμα και ανύπαρκτα εισοδήματά τους. Είναι δεδομένο ότι αδυνατούν να πληρώσουν όσα επιβάλλουν οι αντιλαϊκοί φορομπηχτικοί νόμοι. Αλλά και όποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για φέτος, θα είναι η τελευταία φορά, επειδή δεν θα έχει τη δυνατότητα προμήθειας καινούριου εμπορεύματος, ούτε θα μπορέσει να ξεκινήσει νέα καλλιεργητική περίοδο. Στη μικρή αγροτιά και στους μικρούς ΕΒΕ η κατάσταση είναι τραγική και τα προβλήματα εκρηκτικά. Οι συγκεντρωμένοι κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και έδωσαν ραντεβού στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στη Λαμία και στη Λάρυμνα. 
  • Στα Τρίκαλα κινητοποίηση έγινε νωρίς το πρωί έξω από την Εφορία. 
  • Στην Αλεξανδρούπολη, παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη ΔΟΥ της πόλης με κύριο σύνθημα «Καμία αναμονή, η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει. Δεν πάει άλλο, δεν έχουμε να πληρώσουμε». Μοιράστηκε το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ με κάλεσμα για τη συγκέντρωση της 11ης Ιούνη στις 7.30 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.
  • Στο Ηράκλειο Κρήτης επαγγελματοβιοτέχνες - έμποροι και βιοτέχνες, αλλά και αγρότες συγκεντρώθηκαν στην Εφορία Ηρακλείου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ. Συμμετείχαν με αποφάσεις των ΔΣ τα σωματεία των επιπλοξυλουργών, ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, ο σύνδεσμος συνταξιούχων ΟΑΕΕ, καθώς και οι Αγροτικοί Σύλλογοι των Αρχανών και των Αστερουσίων.
Στην κινητοποίηση που κράτησε περίπου δύο ώρες, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν δυναμικά συνθήματα ενάντια στη φοροληστεία, για την κατάργηση όλων των χαρατσιών, ενάντια στην υπογραφή νέας συμφωνίας με τους εταίρους. Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις στον κόσμο που προσερχόταν στην εφορία, ενώ στο τέλος αντιπροσωπεία από συνδικαλιστές επέδωσε υπόμνημα στο διευθυντή της ΔΟΥ απαιτώντας να κοινοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα τους στην κυβέρνηση.
Aντίστοιχα οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ζήτησαν για φέτος με τροποποίηση του νόμου, να καθορισθεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500 ευρώ από το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο. Επίσης, οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί (ενιαίο για έσοδα και επιδοτήσεις) καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως40.000 ευρώ, κατάργηση της φορολόγησης με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, να μην ισχύσει η προκαταβολή 17% επί του φόρου, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα κάθε είδους χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ, άμεση αποζημίωση των καταστροφών του προηγούμενου διαστήματος από τις ακραίες καιρικές συνθήκες στο ύψος της ζημιάς, κανένας αποκλεισμός από τις αποζημιώσεις, άμεση επαναφορά του κονδυλίου για τη δακοκτονία τουλάχιστον στα επίπεδα του 2009.
  • Παρεμβάσεις σε εφορίες και ΚΕΑΟ έγιναν ακόμα σε Γιάννενα, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Βόλο, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Άργος, Πρέβεζα. Επίσης σε Μακεδονία και Θράκη, σε Καβάλα, Γρεβενά, Κοζάνη και Κατερίνη. 
Κινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ έγιναν και σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Λευκάδα.
πηγή: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου