Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στηρίγματα από δολάριο και Ρωσία στο σκληρό λίγο πριν τα αλώνια

Νέες συνθήκες για πιο ευνοϊκό ξεκίνηµα και άνοδο στις τιµές του σκληρού σιταριού δροµολογούνται από το ισχυρό δολάριο και από το νέο εξαγωγικό φόρο στο προϊόν από τη Ρωσία µε ισχύ από 1η Ιουλίου 2015, µε τους αναλυτές να εκτιµούν ότι οι παραγωγοί στην Ελλάδα θα λάβουν γύρω στα 23-24 λεπτά το κιλό.

Το ισχυρό δολάριο και ο νέος φόρος στις εξαγωγές που έβαλε η Ρωσία ανεβάζουν την τιμή στο σκληρό σιτάρι.
Μόλις 10 µέρες πριν την έναρξη του αλωνισµού επιβεβαιώνεται η τάση για καλύτερο ξεκίνηµα φέτος στις τιµές για το σκληρό µε τα βλέµµατα παραγωγών και εµπόρων να είναι στραµµένα και στον καιρό. Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για δραµατική επιδείνωση του καιρού µε ισχυρές βροχοπτώσεις αυτό θα σηµάνει µείωση της παραγωγής.

«Φέτος το σιτάρι είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρσι όσον αφορά µυκητολογικές και άλλες ασθένειες και αναµένουµε οι τιµές να είναι ικανοποιητικές», σύµφωνα µε όσα αναφέρει στην Agrenda ο γεωπόνος του Α.Σ. Νίκαιας στη Λάρισα κ. Παπαδόπουλος.  

Βροχοπτώσεις υπέρ του σιταριού
Εν τω μεταξύ, τα προθεσµιακά συµβόλαια στο χρηµατιστήριο του Σικάγο για το σιτάρι ενισχύθηκαν κατά 4%, καθώς οι αναλυτές ανησυχούν για τις καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ. Μάλιστα, τα προθεσµιακά του Ιουλίου στο Σικάγο έφτασαν τα 530 σεντς ανά µπούσελ την περασµένη εβδοµάδα, ως αποτέλεσµα των ισχυρών βροχοπτώσεων στις κύριες σιτοπαραγωγικές περιοχές των ΗΠΑ.

Νέος εξαγωγικός φόρος στη Ρωσία

Μέσα σε λιγότερο από 10 µέρες αφότου η Ρωσία σταµάτησε τους περιορισµούς στις εξαγωγές σιτηρών ανακοινώθηκε από το υπουργείο γεωργίας της χώρας ότι θα προτείνει την επιβολή νέου φόρου επί των εξαγωγών µε ισχύ από 1η Ιουλίου 2015, καθώς χρειάζεται να προστατευτούν οι κτηνοτρόφοι από το υψηλό κόστος των ζωοτροφών
πηγή:agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου