Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρέμβαση για τις απολύσεις στο «Βενέτη»

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Να παρθούν πίσω οι δύο απολύσεις που έκανε η εργοδοσία στο κατάστημα της αλυσίδας φούρνων «Βενέτης» στο Μενίδι, απαίτησαν χτες με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο κατάστημα το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου.
Οι δύο εργαζόμενοι, μέλη του Συνδικάτου, «ενοχλούσαν» την εργοδοσία καθώς αντιδρούσαν στα εξαντλητικά ωράρια και τις απλήρωτες υπερωρίες. Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, μπήκαν στο στόχαστρο μετά τη συμμετοχή τους στην απεργία της 1ης Μάη, έπειτα από την οποία ξεκίνησαν οι «παρατηρήσεις» με διάφορα προσχήματα. Τελικά, το σχέδιο της εργοδοσίας ολοκληρώθηκε, καθώς προχώρησε την περασμένη βδομάδα στην απόλυση του ενός εργαζόμενου, ενώ λίγες μόνο μέρες μετά απέλυσε και τη δεύτερη.
«Οι απολύσεις έγιναν κατ' εντολή της εταιρείας», υπογραμμίζει το Συνδικάτο και εξηγεί πως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος francise και η εταιρεία βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση. Αυτό δείχνει και η άρνηση της εταιρείας να έρθει σε οποιαδήποτε επαφή με το Συνδικάτο, όταν το τελευταίο προσπάθησε να έχει τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της. Την ίδια στάση κράτησε και η εργοδοσία στο κατάστημα κατά τη χτεσινή κινητοποίηση, ενώ κάλεσε και την αστυνομία.
«Να μην αφήσουμε αναπάντητη καμιά πρόκληση, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που απολύονται επειδή μπήκαν μπροστά», τονίζει το Συνδικάτο που μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση την Παρασκευή, στις 10 π.μ., στο κατάστημα (λεωφόρος Καραμανλή).
πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου