Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ξηρασία απειλεί τη ρωσική παραγωγή σταριού

Στην ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ, οι καλλιεργητές σίτου προσεύχονται να πέσει μια βροχή, καθώς η παρατεταμένη ξηρασία που πλήττει την περιοχή τη φετινή σεζόν, απειλεί να επηρεάσει την παραγωγή κατά 20% τουλάχιστον.

Οι βροχές όμως πρέπει να έρθουν άμεσα, πριν ξεκινήσει ο θερισμός, επισημαίνουν οι παραγωγοί.
Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η περιοχή του Κρασνοντάρ, όπου το Μάιο το θερμόμετρο άγγιξε τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Το Ροστόφ, το Κρασνοντάρ και το Βόλγκογκραντ εξάγουν σιτάρι στις παγκόσμιες αγορές, ιδίως στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, μέσω της Μαύρης Θάλασσας.
Οι αγρότες βιώνουν επίσης τις συνέπειες της απότομης πτώσης που κατέγραψε πέρυσι το ρούβλι έναντι του δολαρίου, καθώς οι περισσότεροι έχουν επενδύσει σε εισαγόμενο εξοπλισμό.
«Πριν από το 2011 είχαμε μόνο οχήματα ρωσικής κατασκευής. Το 2011 αρχίσαμε να αγοράζουμε μόνο εισαγόμενα. Ο λόγος είναι ότι εξοικονομούμε ενέργεια και ξοδεύουμε λιγότερα σε καύσιμα, λιπαντικά και ανταλλακτικά», εξηγεί ένας αγρότης.
Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ επανέλαβε πως η Ρωσία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες της σε τρόφιμα.
Από τη Βαυαρία, οι ηγέτες των G7 άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ακόμα βαρύτερες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, αν δεν επέλθει κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.
πηγή: agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου