Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ



 Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ


Στις 26 Φλεβάρη 2015 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας δεκάδων σωματείων, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και τοπικών ενώσεων ΕΒΕ, μαζί με την  Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών στο υπουργείο ανάπτυξης με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων με τον υπουργό ανάπτυξης κύριο Σταθάκη. Εκεί ο υπουργός φάνηκε ότι δε διαφοροποιείται επί της ουσίας από τον προκάτοχο του στη γραμμή της διεύρυνσης του βδομαδιάτικου χρόνου εργασίας, ο οποίος επιτείνεται με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Μας ενημέρωσε ότι θα κατατεθεί από την νέα κυβέρνηση νομοσχέδιο που θα διατηρεί  5 Κυριακές τον χρόνο ανοιχτά τα μαγαζιά. Την ίδια ώρα φαίνεται ο προσανατολισμός της κυβέρνησης για επαναπροσδιορισμό των τουριστικών περιοχών, και επέκταση του εργασίμου χρόνου όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Στην ερώτηση των σωματείων για το πώς ορίζεται η “τουριστική περιοχή” , η απάντηση του υπουργού ήταν αφοπλιστική. “Αυτό θα γίνεται κατόπιν συμφωνίας του εκάστοτε δήμου, περιφέρειας με την κυβέρνηση” μας είπε. Βαφτίζοντας δηλαδή μία περιοχή τουριστική, θα αναγκάζει τις επιχειρήσεις να ανοίγουν κάθε Κυριακή.

Προειδοποιούμε τους συναδέλφους να σκεφτούν την πείρα από ευρωπαϊκά κέντρα αλλά και από τη χώρα μας( Κυριακές ανοιχτά, λευκές νύχτες σε διάφορους δήμους). Μια περιοχή δηλωμένη τουριστική σημαίνει νύχτα-μέρα δουλειά, εξοντωτικό ωράριο, υψηλό κόστος λειτουργίας, που σμπαραλιάζει τη ζωή των οικογενειών μας. Από την άλλη εξασφαλίζει νέα κέρδη για τα πολυκαταστήματα, μιας και θα συγκεντρώνουν τον τζίρο της περιοχής.


Τα δεκάδες αγωνιστικά σωματεία, μαζί με εμάς, δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να εμποδίσουν το νέο νομοσχέδιο, για να κατοχυρωθεί νομοθετικά το δικαίωμα μας στην ανάπαυση, στην αξιοπρέπεια, στη ζωή.


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ- ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου