Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Περισσότερο σκληρό σιτάρι και λιγότερες εξαγωγές το 2015-2016

Η συγκομιδή σιταριού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μεγαλύτερη παγκοσμίως, θα είναι πάνω από 150 εκατ. τόνους φέτος, αλλά οι εξαγωγές θα μειωθούν, αυξάνοντας τα αποθέματα στα υψηλότερα επίπεδα τα τελευταία επτά χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις πρώτες προβλέψεις της για τον ισολογισμό των καλλιεργειών της ΕΕ την περίοδο 2015-2016, όρισε την παραγωγή σιταριού σε 150,8 εκατ. τόνους. Αν και κατά 6,4 εκατ. τόνους κάτω του ρεκόρ παραγωγής του προηγούμενου έτους, η συγκομιδή θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία της Ένωσης.
Η εκτίμηση είναι επίσης μεγαλύτερη από αυτή άλλων σχολιαστών, με το FAO να εκτιμά την περασμένη εβδομάδα ότι η καλλιέργεια θα ανέλθει στους 147 εκατ. τόνους και το Abares, το επίσημο γραφείο εμπορευμάτων της Αυστραλίας, να μιλά για 143 εκατ. τόνους. Τα νούμερα αυτά προκύπτουν από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 09/03/2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ωστόσο, οι εξαγωγές σιταριού της ΕΕ προβλέπεται να υποχωρήσουν κατά 12% στους 28,2 εκατ. τόνους, το χαμηλότερο τα τρία τελευταία χρόνια, χωρίς η Επιτροπή να αιτιολογεί αυτή την πρόβλεψη.
Συνολικά, η ευρωπαϊκή παραγωγή δημητριακών αναμένεται να παραμείνει πάνω από 300 εκατ. τόνους, λόγω των ευνοϊκών συνθηκών και της απουσίας παγετών , που αναμένεται να φέρουν καλές στρεμματικές αποδόσεις. Αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Κομισιόν για την συγκομιδή 2015/2016 σύμφωνα με τα οποία δείχνουν μείωση των στρεμμάτων καλλιέργειας για το μαλακό σιτάρι (-3,5%), με τη μεγαλύτερη μείωση στην Πολωνία (-15%). Αντίθετα αύξηση αναμένεται στις εκτάσεις με κριθάρι (1,5%) και σκληρό σιτάρι (3,5%).
Σημειώνεται ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές βασίζονται σε εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που χρησιμοποιούν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία και δημοσιεύονται τρεις φορές το χρόνο.
πηγή : agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου