Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΕΛΤΑ

          
Πριν από λίγες μέρες, η γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ ( μέλος του ομίλου VIVARTIA-MIG) απέλυσε 4 εργαζόμενους-αποθηκάριους από το εργοστάσιο γάλακτος στον Ταύρο Αττικής. Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η VIVARTIAπρος τους εργαζόμενους του ομίλου της είναι συνεχής και παίρνει όλες τις μορφές:

• μειώσεις μισθών (πχ τον Δεκέμβριο 2014 οι εργαζόμενοι στη ΔΕΛΤΑ θα πάρουν μισθό μειωμένο κατά -50%),
• πίεση προς τους οδηγούς διανομής να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στα σημεία πώλησης, αδιαφορώντας για την κούραση, ωράριό τους,
• υποχρεωτικές άδειες όποτε «διατάξει» η διεύθυνση και όχι όποτε αποφασίσει ο κάθε εργαζόμενος,
• περισσότερα αναγκαστικά ρεπό το μήνα (έμμεση μείωση μισθού)
• 4ήμερο σε διάφορα τμήματα στο εργοστάσιο χυμών LIFEστη Λαμία
• καθώς και κλεισίματα μονάδων/τμημάτων εργοστασίων με εκατοντάδες μαζικές απολύσεις (πχ στην OLYMPICCATERING εκατοντάδες απολύσεις τον Οκτώβριο 2013).
Οι 4 νέες απολύσεις ήρθαν σε μια περίοδο όπου λίγες μέρες πριν, οι διευθυντές της VIVARTIA-ΔΕΛΤΑ ανακοίνωναν περιχαρείς στα ΜΜΕ ότι «παρόλη τη συνεχιζόμενη ύφεση, όλες οι εταιρείες της Vivartia παρουσιάζουν ανάπτυξη πωλήσεων και άνοδο μεριδίων αγοράς»
Συνάδελφοι στη ΔΕΛΤΑ-VIVARTIA και ιδιαίτερα στα εργοστάσια γάλακτος (Ταύρος) και γιαούρτης (Αγ. Στέφανος) όλοι σας ξέρετε:
• Ότι η εταιρεία που κυριολεκτικά σας χρονομετράει και σημειώνει τις αποδόσεις σας πάνω στις μηχανές, αποθήκες, παλέτες και φορτηγά το κάνει για να ξέρει η ΔΕΛΤΑ πόσοι εργαζόμενοι της περισσεύουν.
• Ότι σε λίγες μέρες λήγει η επιχειρησιακή σύμβαση που είχατε υπογράψει πέρυσι με τη ΔΕΛΤΑ που προέβλεπε μειώσεις μισθών και ετοιμάζει νέα σύμβαση με χειρότερους όρους.
• Η κυβέρνηση έχει φροντίσει για την κατάργηση των ΣΣΕ και την μείωση των μισθών
Καμιά αναμονή. Δεν πρέπει να δώσουμε πολύτιμο χρόνο στην VIVARTIA-ΔΕΛΤΑ να ετοιμάσει «ανενόχλητη» της επίθεση προς τους εργαζόμενους.
Άμεσα δημιουργία Επιτροπής Αγώνα του κλαδικού συνδικάτου τροφίμων στα εργοστάσια και υποκαταστήματα της VIVARTIA στην Αττική.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΗΓΗ : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου