Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από τις 13 Δεκεμβρίου 2014 μπαίνει σε ισχύ ο Κανονισμός 1169/2011 της Ε.Ε. , που αφορά τα αλλεργιογόνα.





ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ

Συνάδελφοι,
Από τις 13 Δεκεμβρίου 2014 μπαίνει σε ισχύ ο Κανονισμός 1169/2011 της Ε.Ε. , που αφορά τα αλλεργιογόνα.
Η Αγωνιστική Κίνηση προκειμένου να σας βοηθήσει αν και δεν είναι  θεσμικό όργανο για να πράξει αυτό σας παρέχει όλο το πληροφοριακό υλικό που σας χρειάζετε.
Οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούμε  άμεσα είναι :
1.      Στο κατάστημα θα πρέπει να υπάρχει ειδική ταμπέλα ( μεγέθους Α4 ) σε εμφανές σημείο που θα ενημερώνει τους καταναλωτές ότι έχουμε την γνώση να τους πληροφορήσουμε για το ποιά προϊόντα περιέχουν αλλεργιογόνα συστατικά.
2.      Θα πρέπει σε κάθε στιγμή που το κατάστημα λειτουργεί να υπάρχει τουλάχιστον ένα υπεύθυνο ενημερωμένο άτομο ( από υλικό που θα  δοθεί ) το οποίο άτομο και θα φέρει και κατάλληλο διακριτικό με το όνομά του ή θα πρέπει τα ονόματα των υπευθύνων να είναι γραμμένα ακριβώς κάτω από την ταμπέλα που περιγράψαμε παραπάνω.
3.      Να υπάρχει σε διαθεσιμότητα, εφόσον ζητηθεί, το έντυπο που αφορά την ενημέρωση του καταναλωτή ( έντυπο/πληροφορίες προς καταναλωτές ).
4.      Για την προσωπική μας εκπαίδευση ( έντυπο / πληροφορίες προς τους παρασκευαστές τροφίμων / προϊόντων ζαχαροπλαστικής).
5.      Ο πίνακας της ανάλυσης των αλλεργιογόνων συστατικών που να υπάρχει στην σελίδα 7 θα πρέπει να αναπτυχθεί και να συμπληρωθεί ( είτε έντυπα είτε ηλεκτρονικά ) και να υπάρχει σε έναν φάκελο ο οποίος θα είναι οδηγός προκειμένου να απαντάμε υπεύθυνα και σωστά σε κάθε ερώτηση καταναλωτή ή ελεγκτού για τις αλλεργιογόνες ουσίες.   
ΠΡΟΣΟΧΗ : Το άτομο το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την ενημέρωση των καταναλωτών θα πρέπει να είναι καλά ενημερωμένο για το τι περιέχει το κάθε παρασκεύασμα, εάν κάποιο παρασκεύασμα δεν είναι σίγουρο η απάντηση μπορεί να  είναι : " ενδέχεται να υπάρχουν ίχνη " .


Η ενημέρωση έχει προκύψει όπως την βρήκαμε από την ομοσπονδία των ζαχαροπλαστών αφού η ομοσπονδία μας, η οποία δυστυχώς για ακόμη μία φορά μας υποχρεώνει να γινόμαστε καυστικοί απέναντι της, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για ένα τόσο σοβαρό θέμα.



Ακολουθεί σύνδεσμος από το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε τα αντίστοιχα έγγραφα.

https://drive.google.com/drive/#folders/0B_UhAb5Ee530MEJ1eTZRbXNZckk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου