Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το ράλι στα σκληρά σιτάρια

Oι τιµές εξαγωγής για το σκληρό σιτάρι στην ελληνική αγορά συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία λαµβάνοντας δυναµική από τα χρηµατιστήρια. Τα πλέον πρόσφατα επίπεδα που κουβεντιάζονται κυµαίνονται µεταξύ 360-365 ευρώ ο τόνος FOB για µέτρια φετινά στάρια, ενώ παράλληλα κυκλοφορούν εκτιµήσεις ότι σύντοµα θα δούµε και υψηλότερες τιµές ή αλλιώς θα ενσωµατωθεί η χρηµατιστηριακή άνοδος στο φυσικό προϊόν.
Το ράλι βέβαια έχει προκαλέσει διστακτικότητα στους προµηθευτές που προτιµούν να δουν την αγορά πρώτα να ισορροπεί και µετά να πουλήσουν. Η σταδιακή ρευστοποίηση θέσης όσο η αγορά ανεβαίνει θεωρείται από ορισµένους συντηρητική στρατηγική.

Στη λίστα της Φότζια τα σκληρά στάρια συνεχίζουν να βρίσκονται σε ράλι, µε τις τιµές να ενισχύονται άλλα 30 ευρώ/τόνο σε µια εβδοµάδα! Τα καλής ποιότητας κυµαίνονται στα 395-400 ευρώ ο τόνος παραδοτέα, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα στα 380-385 ευρώ ο τόνος. Ίδια εικόνα και στο Μιλάνο µε τις τιµές για τα ποιοτικά στάρια να κυµαίνονται µεταξύ 383-391 ευρώ ο τόνος (+30 ευρώ ο τόνος). 

Στη Γαλλία το «πάρτι των τιµών» συνεχίζεται µε τις τιµές των δυσεύρετων ποιοτικών σκληρών να φτάνουν τα 430 ευρώ ο τόνος παραδοτέα.  Στον Καναδά  όπου και οφείλεται κατά βάση η άνοδος, η τελευταία ανακοίνωση τιµών τοποθετεί τις καλές ποιότητες στα 456 δολάρια Καναδά ο τόνος (320.80 ευρώ ο τόνος). Η σοδειά παραδοτέα στην Ιταλία φτάνει τα 463-466 ευρώ ο τόνος.

Στο Σικάγο  η ανάκαµψη των προηγούµενων εβδοµάδων συνεχίζεται για όλα τα δηµητριακά και οφείλεται κυρίως στην πορεία τιµών της σόγιας που ενισχύεται λόγω προβληµατικής συγκοµιδής και φορτώσεων. Βέβαια για να συνεχιστεί η άνοδος στο µαλακό στάρι θα πρέπει να δούµε αυξηµένη ζήτηση. Οι παγωµένες καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ επηρεάζουν τις χειµερινές ποικιλίες, ενώ τα δυσάρεστα προς την παραγωγή νέα της Ρωσίας επηρεάζουν τις Ευρωπαϊκές τιµές. Τέλος, τα γαλλικά µαλακά στάρια ενισχύθηκαν άλλα 4 ευρώ, φτάνοντας στα 172 ευρώ ο τόνος για τα συµβόλαια Νοεµβρίου.
 πηγή: agronews
 Παπαδογιάννης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου