Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 27 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ





3/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1/11: δώσαμε ηχηρό μήνυμα
27/11: συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά
Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει τους 121 φορείς των ΕΒΕ, από όλη την Ελλάδα, που ένωσαν τη φωνή τους με τους εκατοντάδες συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς, για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 1ης του Νοέμβρη, στην Αθήνα. Χαιρετίζει τους πάνω από 100.000 εργάτες, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες από τα λαϊκά στρώματα, φτωχούς αγρότες και πρωτοπόρους καλλιτέχνες, που έφτιαξαν ένα πολυπληθές εργατικό-λαϊκό ποτάμι που πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.
          Όλοι αυτοί συσπειρώθηκαν στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ με σύνθημα «Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα», ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ. Έδωσαν έτσι την καλύτερη απάντηση στο νέο και παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό, τους γνωστούς κύκλους και τις δυνάμεις που μίλαγαν για «κομματικό συλλαλητήριο».
Η μεγάλη αυτή συγκέντρωση –όπως αναμενότανε - δεν βρήκε παρά ελάχιστο χρόνο στα δελτία ειδήσεων, σε μια ύστατη προσπάθεια να μειωθεί ο απόηχός του. Η προετοιμασία του συλλαλητηρίου, όμως, είναι πια η καλύτερη παρακαταθήκη για τις επόμενες κινητοποιήσεις, για το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας πανελλαδικά, κατά κλάδο ή περιοχή, για την αποκάλυψη της αιτίας που γεννά τα βάσανα των λαϊκών στρωμάτων, την κατεύθυνση και τον προσανατολισμό του κινήματος, τη γραμμή σύγκρουσης με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.
          Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και με αγωνιστικό πείσμα για την πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού. Ενός αντιλαϊκού προϋπολογισμού που καλεί το λαό για νέες θυσίες χωρίς ημερομηνία λήξης.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τις ενώσεις να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, να απευθυνθούν με εμπιστοσύνη σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε κάθε λαϊκό σπίτι για την ανάγκη ρήξης μ’ αυτή την πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια και την βαρβαρότητα. Δεν βολευόμαστε με την «εγγυημένη φτώχεια», δεν «τσιμπάμε» στην Ανάπτυξη που συνθλίβει το λαό.
Οργανώνουμε τη δράση μας, κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε στις 27 του Νοέμβρη μαζί με τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων για την επιτυχία της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου