Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πλήρη Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους, άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ.

     



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την παροχή φαρμακευτικής δαπάνης στους ανασφάλιστους
Πλήρη Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους, άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ.
                Νέες τυμπανοκρουσίες ακολούθησαν την ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ (ΦΕΚ1753 ΤΕΥΧΟΣ Β 28/6/2014).
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κο Κορκίδη, έσπευσε να χειροκροτήσει όπως έκανε και για την υπουργική απόφαση Υ.Α. Φ80000/7870/305/2014 που σφράγιζε για ένα εξάμηνο τα βιβλιάρια οφειλετών του ΟΑΕΕ υπό την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν δημιουργηθεί κατά τη περίοδο της κρίσης 2011-2014 και το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ κατά μέσο όρο το χρόνο για τα έτη 2011, 2012 και 2013.
Τι προβλέπεται στην Υπουργική Απόφαση;
Α. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΑΟΥΧΟΙ;
«Όποιοι στερούνται των προϋποθέσεων έκδοσης βιβλιαρίου ανασφαλίστου και δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και οι ασφαλισμένοι που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα οικεία Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως επίσης και τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας τους, δικαιούνται δωρεάν φαρμακευτική φροντίδα». Το σύστημα ΙΔΗΚΑ έχει αυτό το μητρώο των ανασφάλιστων.
Β. ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ «ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ»;
Οι ασφαλισμένοι που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητας λόγω οφειλών π.χ. στον ΟΑΕΕ, θα μπορούν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους μόνο στα Δημόσια Νοσοκομεία ή τις δομές του Π.Ε.Δ.Υ. Αφού πρώτα βρουν ειδικότητα και ραντεβού … και αφού πληρώσουν το 5ευρο της εισόδου στο νοσοκομείο, … και αφού πληρώσουν τη νοσοκομειακή δαπάνη … και αφού κάνουν εξω-νοσοκομειακά τις απαραίτητες εξετάσεις του. Τότε θα μπορούν να αγοράζουν τα φάρμακά τους (από δημόσια και ιδιωτικά Φαρμακεία) σα να ήταν ασφαλισμένοι, δηλαδή με συμμετοχή τουλάχιστον 25%.
«Αρμόδιοι για την συνταγογράφηση φαρμάκων σε δικαιούχους της άνω παραγράφου είναι αποκλειστικά και μόνον ιατροί των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και των δημοσίων δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Π.Ε.ΔΥ.
Η συνταγογράφηση των αναγκαίων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων για τους ανασφάλιστους θα γίνεται από τις δημόσιες δομές μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με την έκδοση ηλεκτρονικών συνταγών επί των οποίων θα προβλεφθεί ειδική ένδειξη. Οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση σε όλο το φάσμα της φαρμακευτικής περίθαλψης που αφορά οξεία περιστατικά, χρόνιες παθήσεις, καθώς και φάρμακα υψηλού κόστους, με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις, διαδικασίες και προβλεπόμενες επιβαρύνσεις που ακολουθούνται και για τους ασφαλισμένους.»

ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ, ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ
Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση μας δίνει ψίχουλα με το ένα χέρι, με το άλλο μας παίρνει όλο το καρβέλι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ν/σ του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε χθες 2/7 το οποίο προβλέπει τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια Νοσοκομεία να εξυπηρετούν «όσους ασθενείς είναι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ή που δύνανται να πληρώσουν τα έξοδα νοσηλείας τους εξ ιδίων χρημάτων» και θα δοθεί η δυνατότητα στα νοσοκομεία ν' αυξήσουν τα έσοδά τους». Ενώ, «εκχωρεί την κατ' οίκον νοσηλεία, τις μονάδες οικογενειακού προγραμματισμού και τα κέντρα Μητέρας - Παιδιού στην επιχειρηματική δραστηριότητα, μέσω και των δήμων κ.ά.»
Συνάδελφοι,
Η ΠΑΣΕΒΕ προειδοποιεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Η Συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, από κοντά και οι λοιποί ευρω-λάγνοι, είναι απόλυτα προσηλωμένοι στις κατευθύνσεις της Ε.Ε., για πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας. θέλουν να μας εκπαιδεύσουν στη λογική του ελάχιστου βασικού πακέτου παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κατά τα πρότυπα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και της ελάχιστα εγγυημένης κατώτερης σύνταξης.
Ας μη γελιόμαστε ό,τι αποφάσεις ανακούφισης παίρνουν γίνονται για να διαχειριστούν τα φαινόμενα ακραίας φτώχειας και μόνο κάτω από τις δικές μας πιέσεις.
Απαιτούμε:
  • Να σφραγιστούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ όλα τα βιβλιάρια υγείας, άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.
  • Επίδομα ανεργίας και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους όσοι έκλεισαν την επιχείρηση τους λόγω της κρίσης και για όσο διάστημα μένουν άνεργοι. 
  • Άμεση και χωρίς προϋποθέσεις εξυπηρέτηση επειγόντων προβλημάτων υγείας για μας και τις οικογένειές μας.
  • Δωρεάν καλό φάρμακο, κατάργηση του χαρατσιού των 5€ για τα νοσοκομεία.
  • Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική με κρατική επιχορήγηση στα 2/3 των εξόδων. Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.
  • Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων.
  • Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
  • Καμιά μείωση των συντάξεων.
  • Απαγόρευση της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.
  • Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
  • Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.
  • Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ      

                                                                                                        ΠΑΣΕΒΕ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου