Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύλλογος μικρών και αυτοαπασχολουμένων και εμπόρων του Ν. Θεσσαλονίκης: Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Ολοκληρώθηκαν  την Πέμπτη 3 Ιούλη οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη νέας Διοίκησης. Ο εμπορικός σύλλογος ταυτόχρονα έστησε κάλπες ώστε να ψηφίσουν όλοι οι έμποροι της πόλης, εάν θέλουν να αυξηθούν οι Κυριακές που θα λειτουργούν τα καταστήματα και να είναι ανοιχτά 52 Κυριακές τον χρόνο.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος μικρών και αυτοαπασχολουμένων και εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει αυτούς τους συνδικαλιστές που υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, και επιχειρούν να στηρίξουν για άλλη μία φορά τα αφεντικά τους (ΣΕΒ - ΣΕΤΕ). 'Οπως προσθέτει «Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας -μόνιμη επιδίωξη των μεγαλοεπιχειρηματιών- βρίσκει εμπράκτως, υποστηρικτές εκτός από τις κυβερνήσεις ΚΑΙ συνδικαλιστές εμπορικών συλλόγων, τρανό παράδειγμα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Το μέτρο είναι κομμένο και ραμμένο υπέρ των συμφερόντων των πολυκαταστημάτων». Υπενθυμίζει ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αφού πρότεινε τις 6 Κυριακές, τώρα προσπαθεί να οδηγήσει τον κλάδο σε πλήρη απελευθέρωση ωραρίου, αποσκοπώντας στη λειτουργία καταστημάτων 365 μέρες το χρόνο, 7 μέρες τη βδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο.
Ο Σύλλογος μικρών και αυτοαπασχολουμένων και εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και καλεί σε αγώνα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι συνδικαλιστές αυτοί που υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πραγματοποιούν ακόμη μια προσπάθεια στην υπηρεσία των αφεντικών τους (ΣΕΒ - ΣΕΤΕ).
Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας -μόνιμη επιδίωξη των μεγαλοεπιχειρηματιών- βρίσκει εμπράκτως, υποστηρικτές εκτός από τις κυβερνήσεις ΚΑΙ συνδικαλιστές εμπορικών συλλόγων, τρανό παράδειγμα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Το μέτρο είναι κομμένο και ραμμένο υπέρ των συμφερόντων των πολυκαταστημάτων.
Κανένα κέρδος για τη μικρή επιχείρηση, αντίθετα, εξόντωση σωματική και αύξηση λειτουργικών εξόδων .
Εκπρόσωπος και εκτελεστής αυτής της πολιτικής που μας αφανίζει, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ο οποίος αφού πρότεινε τις 6 Κυριακές, τώρα προσπαθεί να οδηγήσει τον κλάδο σε πλήρη απελευθέρωση ωραρίου, αποσκοπώντας στη λειτουργία καταστημάτων 365 μέρες το χρόνο, 7 μέρες τη βδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο.
Δεν λείπουν ούτε  παραπάνω ώρες, ούτε  παραπάνω μέρες, ούτε οι Κυριακές από την αγορά.
Λεφτά δεν υπάρχουν στις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων, γι' αυτό δεν μπαίνει πελάτης στα μαγαζιά μας.
Οι μικροί έμποροι χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλο εξαιτίας  της πτώσης του τζίρου, από την εξάπλωση των πολυκαταστημάτων, από την άγρια φορολογική επίθεση από την πολιτική του Ευρωμονόδρομου και κύρια της μείωσης μισθών και συντάξεων των λαϊκών οικογενειών που είναι οι πελάτες μας.
Από έρευνα που είχε πραγματοποιήσει ο ΣΜΑΕΘ, τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων είναι ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. ΓΙΑΤΙ γνωρίζουμε έμπρακτα  ότι  οι συγκεκριμένοι νόμοι εξυπηρετούν ΜΟΝΟ τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές και συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στη συρρίκνωση και τον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης.
Η πτώση του τζίρου σε συνδυασμό με τα αυξημένα έξοδα λειτουργίας έχουν ως φυσική συνέπεια την αδυναμία όλων και περισσότερων συναδέλφων να μην μπορούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με αποτέλεσμα να στερούνται ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.
Ηχηρό ΟΧΙ από μεριάς μας για την  κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Συνεχίζουμε να φωνάζουμε ότι δεν πάει άλλο. Δεν σιωπούμε, δεν μένουμε απαθείς». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου