Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χωρίς ΑΦΜ θα μένουν οι φοροφυγάδες




 Χωρίς ΑΦΜ θα μένουν οι φοροφυγάδες


Προβλέπεται σε νομοσχέδιο που δόθηκε για διαβούλευση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Στην αναστολή ή απενεργοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου ( ΑΦΜ) της επιχείρησης ή του επιτηδευματία θα μπορεί να προχωρά η φορολογική διοίκηση σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή διάπραξης άλλου φορολογικού αδικήματος.
Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο « Μείωση διοικητικών βαρών σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας» που δόθηκε για διαβούλευση.
Στο ίδιο νομοσχέδιο, προβλέπεται ακόμη η κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ για τις διαχειριστικές περιόδους που λήγουν από 1.1.2014 και στο εξής, καθώς και η υποβολή αίτησης για την επιστροφή του φόρου στους δικαιούχους.
Ειδικότερα, στο άρθρο 9 του νομοσχεδίου προβλέπεται, μεταξύ άλλων:
«Η Φορολογική Διοίκηση δύναται να αναστέλλει τη χρήση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου ή να προβαίνει σε απενεργοποίηση αυτού εάν υφίστανται αντικειμενικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα. Ο φορολογούμενος έχει σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να αποδείξει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο αυτό αναμένεται να ισχύσει για τις νέες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πρόκειται το επόμενο διάστημα με απόφασή της να εξειδικεύσει τις προϋποθέσεις που θα πρέπει αν συντρέχουν για την ενεργοποίηση του μέτρου.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών η αφαίρεση του ΑΦΜ δεν θα γίνεται αν προηγουμένως δεν έχει ζητηθεί από τον φορολογούμενο να αποδείξει τη μη διάπραξη του αδικήματος της φοροδιαφυγής.

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου