Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΑΕ



                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Προκαθορισμένη συνέντευξη τύπου Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος
 Καταγγέλλουμε την μεθόδευση που γίνεται από το Υπ. Ανάπτυξης με τις ευλογίες τις συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. για το ξεκλήρισμα του μικρού φούρνου της γειτονιάς προς όφελος των βιομηχανιών και των super markets .
Ξεκληρίζετε ένα παραγωγικό στρώμα της χώρας αδρά φορολογούμενο, ματώνοντας κάθε μέρα και κάθε ώρα μέσα στους χώρους όπου το αλεύρι γίνεται ψωμί και διατίθεται άμεσα στο καταναλωτή. Αυτό είναι το φρέσκο και φθηνό ψωμί πραγματικά για το καταναλωτή και όχι αυτό που του πλασάρουν τα μεγάλα εργοστάσια και αλυσίδες με φρέσκο ψωμί 10 και 15 ημερών και κατεψυγμένη ζύμη αγνώστου προελεύσεως και παραγωγής.
Το κεφάλαιο πατρίδα δεν έχει. Σε τίποτα δεν έχει να επωφεληθεί ούτε η λαϊκή οικογένεια ούτε η εθνική οικονομία από τα μέτρα που ορίζει η έκθεση του ΟΟΣΑ. Η ανάπτυξη που οραματίζονται είναι ανάπτυξη βιομηχανιών και πολυκαταστημάτων λιανικής με εργαζόμενους που θα λαμβάνουν μισθούς κατώτερους του μέσου όρου φτώχειας. Θα γίνουμε πάλι μάρτυρες διατροφικών σκανδάλων όπως ως σήμερα δημιούργησε κυρίως  η βιομηχανία τροφίμων όπου το μόνο που λογαριάζει είναι το κέρδος.
Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ όπως ονομάζει η κυβέρνηση την έκθεση, δεν είναι τίποτε άλλο από το χειρουργικό βαλιτσάκι του καπιταλισμού τους που οδηγεί στον θάνατο τον μικροαυταπασχολούμενο, στο μεγάλωμα των κερδών για το μεγάλο κεφάλαιο. Εάν πράγματι θέλανε φθηνό ψωμί θα μειώνανε τους φόρους ΦΠΑ,ΕΦΚ, χαράτσια στο βασικότερο διατροφικό προϊόν της οικογένειας, θα ακολουθούσαν άλλη αγροτική παραγωγή έξω από τις ΚΑΠ της Ε.Ε. Σήμερα εργαζόμενοι αυτοαπασχολούμενοι μικροί αγρότες και νέοι πληρώνουμε το μάρμαρο της ένταξης μας στην Ε.Ε. και την ΟΝΕ . Στα βασικότερα διατροφικά προϊόντα ψωμί-γάλα ετοιμάζουν να ταΐσουν τον λαό σκουπίδια.
Έχουν  τους τρόπους να πείσουν οι κυβερνόντες παρεμβαίνοντας ομοσπονδίες, κανάλια κ.α. συκοφαντώντας ότι πουλάμε αέρα στην τιμή του ψωμιού αυτοί που δημιούργησαν τα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων τόσα χρόνια. Καταγγέλλουμε για πολλοστή φορά την Ομοσπονδία μας να αλλάξει γραμμή, να πάψει να κάθετε σε στημένους διαλόγους. Πρέπει να πάψει η φούσκα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί αλλά η τρόικα επιμένει όπως μας την πλασάρουν μέσα από τα κανάλια τους. Το παραμύθι αυτό δεν περνάει άλλο. Χέρι- χέρι πάνε οι δυο τους.
Οι συνάδελφοι πρέπει να στρατευτούν με την αγωνιστική κίνηση διότι πια δεν έχουν τίποτα άλλο να περιμένουν από μία ελεγχόμενη ομοσπονδία από ανθρώπους που την διοικούν λειτουργώντας ως υποχείρια  πολιτικών και κομματικών σχέσεων με τις εκάστοτε κυβερνήσεις οι οποίες οραματίζονται την ανάπτυξη των μονοπωλίων εις βάρος της δικής μας δουλειάς. Να χτιστεί η συμμαχία με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που είναι το ίδιο θύματα της πολιτικής των μονοπωλίων όπως και εμείς.   
Υ.Γ. Την Παρασκευή 14/2/2014 διαφήμιζε ο υπουργός ανάπτυξης  τις καινούργιες αποθήκες του lidl στην χώρα μας και ότι φέρνουν 200 νέες θέσεις εργασίας. Δεν μας είπε μόνο με τι μισθούς και πόσες χιλιάδες άλλες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί για να γιγαντώσει ο γερμανικός κολοσσός στην Ελλάδα. Αύριο έτσι θα διαφημίζει και μία νέα μεγάλη αρτοβιομηχανική μονάδα όπου δήθεν θα φέρνει ανάπτυξη στην χώρα κάτω όμως από το βάρος χιλιάδων κλεισμένων παραδοσιακών φούρνων.

Οι Σύμβουλοι της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ
στην Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας
 
 ΙΑΣΩΝ ΚΑΠΛΑΝΗΣ
 ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΛΠΟΥΛΗΣ
 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΥΡΕΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου